Perehdytyskansio Grill y Tapas Toreroon
Faler, Pauliina (2021)
Faler, Pauliina
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052511245
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052511245
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena oli luoda perehdytyskansio työn toimeksiantajana toimineelle porilaiselle ravintolalle Grill y Tapas Torerolle. Tavoitteena oli helpottaa Grill y Tapas Toreron uusien työntekijöiden perehdyttämistä laatimalla yritykselle kirjallista perehdytysmateriaalia. Ravintolalla ei aiemmin ollut olemassa yhteen paikkaan koottua kirjallista perehdytysmateriaalia. Tutkimustehtävänä oli luoda selkeä, kattava ja myöhemmin helposti päivitettävissä oleva perehdytyskansio.
Työn teoriaosuudessa käsiteltiin perehdyttämistä ja työhyvinvointia. Perehdyttämistä käsiteltiin yleisellä tasolla käyden läpi perehdytyksen osapuolet, tavoitteet ja hyödyt, sen suunnitteluvaihe sekä itse perehdytysprosessin kulku. Lisäksi kerrottiin, mitä yleisperehdytys ja työnopastus tarkoittavat sekä käytiin läpi eri ohjaustyylejä ja perehdyttämismalleja. Työssä käsiteltiin myös perehdyttämiseen liittyvä keskeisin lainsäädäntö. Työhyvinvointia tarkasteltiin sekä yksilön että koko työyhteisön hyvinvoinnin näkökulmasta.
Työn tuotos, eli perehdytyskansio, laadittiin teoriaosuudessa esitetyn tiedon pohjalta. Lisäksi aineistoa kansiota varten kerättiin laadullisin tutkimusmenetelmin, havainnoimalla Torerossa tapahtuvaa päivittäistä toimintaa sekä konsultoimalla Toreron ravintolapäällikköä ja keittiön vuoropäällikköä. Tuotoksen laadinta, sen suunnittelu, aineiston hankinta ja kokoaminen raportoitiin vaiheittain. Perehdytyskansion sisältöä ei julkaistu, sillä kansio sisältää yrityksen sisäistä, salaista tietoa. Työhön on liitetty perehdytyskansion sisällysluettelo sen sisällön ja rakenteen havainnollistamiseksi.
Toimeksiantajalta saadun palautteen perusteella työlle asetettu tavoite täyttyi ja perehdytyskansiosta tuli sisällöltään laaja ja monipuolinen, selkeä ja myöhemmin helposti päivitettävä. Perehdytyskansio otettiin ravintolassa heti käyttöön. The subject of this practice-based thesis was to create an induction manual for the commissioner, restaurant Grill y Tapas Torero which is located in Pori. The aim of the work was to ease the induction of new employees by creating written induction material for the company. Formerly, the restaurant did not have written induction material collected to one place. The task of the research was to create a clear, comprehensive, and easily updatable induction manual.
The theoretical part of the work dealt with induction and well-being at work. Induction was discussed on a general level going through the parties, the objectives, and the advantages of induction, planning of induction and the course of the induction process. Additionally, the terms general induction and job-specific induction were explained and also different guidance techniques and induction models were discussed. The work also dealt with the key legislation related to induction. Well-being at work was examined from the perspective of both the individual and the whole work community alike.
The output of the work, the induction manual, was compiled based on the information presented in the theoretical part. Additional material for the manual was collected by using qualitative research methods, by observing the daily activities that take place in Torero and consulting the restaurant manager and the kitchen shift manager. The preparation of the output, its designing, the acquisition of the material, and the compilation were reported in phases. The contents of the induction manual were not published as the manual contains company’s internal, confidential information. The table of contents of the induction manual is attached to the thesis to illustrate its contents and structure.
Based on the feedback received from the commissioner, the aim set for the work was met and the content of the induction manual became broad and varied, clear and easily updatable. The induction manual was immediately taken into use in the restaurant.
Työn teoriaosuudessa käsiteltiin perehdyttämistä ja työhyvinvointia. Perehdyttämistä käsiteltiin yleisellä tasolla käyden läpi perehdytyksen osapuolet, tavoitteet ja hyödyt, sen suunnitteluvaihe sekä itse perehdytysprosessin kulku. Lisäksi kerrottiin, mitä yleisperehdytys ja työnopastus tarkoittavat sekä käytiin läpi eri ohjaustyylejä ja perehdyttämismalleja. Työssä käsiteltiin myös perehdyttämiseen liittyvä keskeisin lainsäädäntö. Työhyvinvointia tarkasteltiin sekä yksilön että koko työyhteisön hyvinvoinnin näkökulmasta.
Työn tuotos, eli perehdytyskansio, laadittiin teoriaosuudessa esitetyn tiedon pohjalta. Lisäksi aineistoa kansiota varten kerättiin laadullisin tutkimusmenetelmin, havainnoimalla Torerossa tapahtuvaa päivittäistä toimintaa sekä konsultoimalla Toreron ravintolapäällikköä ja keittiön vuoropäällikköä. Tuotoksen laadinta, sen suunnittelu, aineiston hankinta ja kokoaminen raportoitiin vaiheittain. Perehdytyskansion sisältöä ei julkaistu, sillä kansio sisältää yrityksen sisäistä, salaista tietoa. Työhön on liitetty perehdytyskansion sisällysluettelo sen sisällön ja rakenteen havainnollistamiseksi.
Toimeksiantajalta saadun palautteen perusteella työlle asetettu tavoite täyttyi ja perehdytyskansiosta tuli sisällöltään laaja ja monipuolinen, selkeä ja myöhemmin helposti päivitettävä. Perehdytyskansio otettiin ravintolassa heti käyttöön.
The theoretical part of the work dealt with induction and well-being at work. Induction was discussed on a general level going through the parties, the objectives, and the advantages of induction, planning of induction and the course of the induction process. Additionally, the terms general induction and job-specific induction were explained and also different guidance techniques and induction models were discussed. The work also dealt with the key legislation related to induction. Well-being at work was examined from the perspective of both the individual and the whole work community alike.
The output of the work, the induction manual, was compiled based on the information presented in the theoretical part. Additional material for the manual was collected by using qualitative research methods, by observing the daily activities that take place in Torero and consulting the restaurant manager and the kitchen shift manager. The preparation of the output, its designing, the acquisition of the material, and the compilation were reported in phases. The contents of the induction manual were not published as the manual contains company’s internal, confidential information. The table of contents of the induction manual is attached to the thesis to illustrate its contents and structure.
Based on the feedback received from the commissioner, the aim set for the work was met and the content of the induction manual became broad and varied, clear and easily updatable. The induction manual was immediately taken into use in the restaurant.