Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Hedelmäsalaattilinjaston vaarojen arviointi

Lainio, Minna (2021)

 
Avaa tiedosto
Lainio_Minna.pdf (1.232Mt)
Lataukset: 


Lainio, Minna
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052511226
Tiivistelmä
Kirjainlyhenteellä HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) tarkoitetaan vaarojen arviointia ja kriittisiä hallintapisteitä. Se on elintarviketoimijoille tarkoitettu järjestelmä, jolla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus. Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Satotukku Oy. Tavoitteena oli suorittaa vaarojen arviointi yrityksen tulevalle hedelmäsalaattilinjastolle ja luoda sille HACCP-järjestelmän mukainen HACCP-ohjelma. HACCP-ohjelma tehtiin osin keskeneräiselle prosessille ja sen suunnitelmalle. Tämän takia HACCP-ohjelma ei täysin valmistunut tässä opinnäytetyössä. Linjaston valmistuttua yritys täydentää ja tarvittaessa muokkaa luodun HACCP-ohjelman valmiille linjastolle sopivaksi.

Vaarojen arvioinnin tueksi opinnäytetyön taustaselvityksessä selvitettiin tietoa linjaston raaka-aineista eli hedelmistä ja niiden tuoteturvallisuutta vaarantavista vaaratekijöistä. Vaarojen arvioinnin avuksi luotiin työkaluja ja selvitettiin epidemiologista tietoa. Opinnäytetyössä laadittiin myös hedelmäsalaattilinjastolle prosessikuvaus, prosessin vuokaavio ja tuoteryhmien ja niiden käyttötarkoituksien kuvaukset.
 
Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) system refers to hazard assessment and critical control points. The system is designed for food operators to ensure food safety. The commissioner of this thesis was Satotukku Oy. The goal was to carry out a risk assessment of the company´s future fruit salad line.

Fruits are the raw materials of the fruit salad line. To support the risk assessment, the thesis background study examined information on the raw materials of the process line and risk factors of product safety. The risk assessment was done by following the methods of the HACCP system and the results were presented in the form of the HACCP plan. Since the process and its plan for the fruit salad line of the company were still in progress and partly unfinished, the HACCP plan could not be fully completed for the thesis.

As a result, tools were created to help assess the risks and epidemiological data was reviewed. In addition, a process description, a process flow diagram and product descriptions for the fruit salad line were provided. In future, when the process of the fruit line of the commissioner is finished, the company can complete the HACCP plan and modify it to be suitable for the finished process line.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste