Kunnossapidon resurssien mitoitus meijerissä
Sumén, Atte (2021)
Sumén, Atte
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052611556
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052611556
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Jyväskylän Valion meijeri. Työn tavoitteena oli rakentaa kuvitteelliseen meijeriin malli kunnossapidon resurssien mitoittamiseksi sekä ottaa
selvää, millä tavoin muilla toimialoilla suoritetaan kunnossapitoa ja toimialan vaikutus.
Työn taustalla oli halu verrata omaa kunnossapitoa teoreettiseen tietoon ja vertailla miten
muilla toimialoilla toimitaan.
Työ toteutettiin keräämällä kattavasti tietoa kunnossapidosta ja sen menetelmistä. Lisäksi
tiedonkeruumenetelmänä käytettiin kyselytutkimusta, johon vastasi kunnossapidon asiantuntijoita eri toimialoilta. Tällä tavalla saatiin tietoa, millä tavoin eri toimialoilla kunnossapitoa suoritetaan. Käyttämällä teoreettista tietoa ja yhdistämällä tutkimuksen tuloksia saatiin luotua hyvä kunnossapito suunnitelma.
Opinnäytetyön tuloksena saatiin paljon tietoa eri toimialojen tavasta suorittaa kunnossapitoa, toimialan vaikutuksesta kunnossapitoon ja teoreettinen malli, jolla voi suunnitella kunnossapitoa ja sen resursseja.
Lainsäädäntö asettaa tarkat raamit elintarviketeollisuuteen, joka myös vaikuttaa meijerin
toimintaan. Kuitenkin tähän avuksi on rakennettu eri malleja, joiden avulla viranomaisvaatimukset ovat helppo toteuttaa, eikä tarvitse välttämättä käyttää yleisiä toimintamalleja
kunnossapitostrategian rakentamiseksi.
selvää, millä tavoin muilla toimialoilla suoritetaan kunnossapitoa ja toimialan vaikutus.
Työn taustalla oli halu verrata omaa kunnossapitoa teoreettiseen tietoon ja vertailla miten
muilla toimialoilla toimitaan.
Työ toteutettiin keräämällä kattavasti tietoa kunnossapidosta ja sen menetelmistä. Lisäksi
tiedonkeruumenetelmänä käytettiin kyselytutkimusta, johon vastasi kunnossapidon asiantuntijoita eri toimialoilta. Tällä tavalla saatiin tietoa, millä tavoin eri toimialoilla kunnossapitoa suoritetaan. Käyttämällä teoreettista tietoa ja yhdistämällä tutkimuksen tuloksia saatiin luotua hyvä kunnossapito suunnitelma.
Opinnäytetyön tuloksena saatiin paljon tietoa eri toimialojen tavasta suorittaa kunnossapitoa, toimialan vaikutuksesta kunnossapitoon ja teoreettinen malli, jolla voi suunnitella kunnossapitoa ja sen resursseja.
Lainsäädäntö asettaa tarkat raamit elintarviketeollisuuteen, joka myös vaikuttaa meijerin
toimintaan. Kuitenkin tähän avuksi on rakennettu eri malleja, joiden avulla viranomaisvaatimukset ovat helppo toteuttaa, eikä tarvitse välttämättä käyttää yleisiä toimintamalleja
kunnossapitostrategian rakentamiseksi.