Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Opas nuotioruokailun järjestämiseen

Räsänen, Aaro (2021)

 
Avaa tiedosto
Rasanen_Aaro.pdf (8.828Mt)
Lataukset: 


Räsänen, Aaro
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060213532
Tiivistelmä
Opinnäytetyöon toiminnallinen ja sen tarkoituksena on kehittää opas nuotioruokailunjärjestämiseen. Oppaan päätavoitteena on avustaa yrittäjiä nuotioruokailuiden järjestämisessä sekä inspiroida sitä kautta Suomen ruokamatkailun kehitystä. Opinnäytetyö on tehty toimeksiantona Hungry for Finland hankkeelle. Hungry for Finland ruokamatkailuhanke on toiminut jo vuodesta 2012 asti ja sen tavoitteena on ollut kehittää yhteistyössä Visit Finlandin, Business Finlandin sekä muiden kansallisten ruoka sekä matkailutoimijoiden kanssa ruokamatkailua Suomessa. Hungry for Finlandin kehittämät ruokamatkailustrategiat ovat ohjanneet suomalaisen ruokamatkailun kehitystä tehokkaasti parempaan suuntaan. Strategiat linjaavat toimenpiteitä ruokamatkailun kehittämisessä sekä pyrkivät edistämään yrittäjien sekä yritysten toimintaa ruokamatkailupainotteisesti majoitus-, ravitsemis-, elintarvike- ja matkailualalla.

Tietoperustassa perehdyin ruokamatkailuun sekä nuotioruokailuun vaikuttaviin aspekteihin, kuten luonnon vaikutukseen sekä elämyksen rakentumiseen. Suomalainen ruokamatkailu on selkeässä kasvussa ja siihen on vahvasti liitetty kokonaisvaltaiset elämykset sekä luonnon merkitys. Kansallispuistojen kävijämäärät ovat olleet selkeässä nousussa lähivuosina ja niiden valjastaminen esimerkiksi nuotioruokailuihin tai muihin luontoon liittyviin elämyksiin voi olla vahva valttikortti suomalaisen matkailun sekä ruokamatkailun kehityksessä.

Oppaan sisällön rajaamiseksi sekä tueksi haastattelin kolmea asiantuntijaa luontoruokailun tiimoilta. Haastattelut olivat yhdistelmä puolistrukturoitua sekä avointa haastattelua. Haastatteluissa nuotioruokailut toimivat keskeisenä teemana. Yhdistin oppaassa haastatteluiden lisäksi myös omaa kokemusta ravintola-alalta sekä kirjallisuuteen, että sähköisiin lähteisiin perustuvaa tietoa.

Opas auttaa yrittäjiä saamaanlisää luottamusta elämysten järjestämiseen ja auttaa yrittäjiäkäymään läpi vaiheittain ruokailun prosessia. Aiheet kulkevat nuotioruokailun prosessin läpi nuotiopaikanjärjestämisestä ennen ruokailua, nuotion sammutukseen ja loppusiivoukseen asti. Opas sisältää paljon ohjeistavaa tekstiä sekä askelmerkkejä kohti onnistunutta nuotioruokailuelämystä. Esimerkkikysymykset oppaassa auttavat yrittäjiä vertaamaan omaa toimintaansaoppaaseen. Opas ei suoranaisesti anna kaikkia ohjeita siihen mikä on oikein tai väärin, mutta auttaa välttämään pahimmat sudenkuopat.

Opasta voidaan hyödyntää Hungry for Finlandin toimesta esimerkiksi ruokamatkailuun liittyvissä projekteissa ja tapahtumissa, joihin liittyy nuotio-tai luontoruokailua. Opas on myös saatavilla kaikille, jotka ovat nuotioruokailusta kiinnostuneita tai haluavat apuja sellaisen järjestämiseen. Opinnäytetyöprosessi ajoittui vuoden 2021 keväälle ja työ valmistui toukokuussa 2021.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste