Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Vegaanisen ruokatuotteen kehittäminen kaupan palvelutiskille

Mäkelä, Mikael (2021)

 
Avaa tiedosto
Makela_Mikael.pdf (3.361Mt)
Lataukset: 


Mäkelä, Mikael
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060414292
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantaja oli K-Supermarket Kuninkaankulman kauppias Mikko Salmia. Toimeksiantaja halusi kehittää kaupan palvelutiskin tarjontaa, erityisesti vegaanisten tuotteiden osalta, koska niiden kysyntää on selkeästi kasvanut. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää asiakkaiden kiinnostusta vegaanisia tuotteita kohtaan. Tarkoituksena oli kehittää Kuninkaankulman palvelutiskille uusi vegaaninen ruokatuote myyntiin. Työn tutkimuskysymyksinä oli millaisilla vegaanituotteilla olisi kysyntää kaupan palvelutiskillä ja mitä vegaanituotteiden tuotekehityksessä pitää huomioida.

Opinnäytetyön teoriaviitekehyksessä käsiteltiin muuttuvia ruokatrendejä ja ruokatuotteen kehitysprosessia. Viime vuosien yksi näkyvimmistä ruokatrendeistä on ollut kasvisruokavalio sekä lihatuotteiden korvaaminen kasvisruuilla. Työn kannalta oli tärkeää selvittää myös kuluttajakäyttäytymistä sekä palvelutiskejä ruokaravintoloiden kilpailijana. Ruokatuotteen kehityksessä pitää ymmärtää tuotekehityksen eri vaiheet tuotteen suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen. Tuotekehityksellä on neljää eri päävaihetta, jotka ovat: tuotekehityksen aloittaminen, suunnittelu, kehittely ja viimeistely. Ruokatuotteen kehitysprosessi on pitkä, mutta hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella se voi tuottaa haluttuja tuloksia.

Opinnäytetyön lähestymistapa oli toiminnallinen kehittämistyö. Toteutusmenetelminä käytettiin tuotekehitystä, havainnointia ja kvantitatiivista mielipidekyselyä, joka kohdennettiin tamperelaisille vegaaniruuasta tai - ruokavaliosta kiinnostuneille henkilöille. Tutkimukseen osallistui 235 ihmistä. Kyselyllä haluttiin selvittää vastaajien elintarvikekaupan palvelutiskin käyttöä sekä mielenkiintoa vegaanisiin ruokatuotteisiin, jotka olisivat palvelutiskillä myynnissä. Tutkimuksessa selvisi, että vegaaniruokavaliota noudattavat henkilöt eivät käytä palvelutiskiä, koska siellä ei ole vegaanisia ruokatuotteita tarjolla. Suurin osa vastaajista kuitenkin haluaisi saada vegaanisia ruokatuotteita kaupan palvelutiskiltä. Palvelutiskin vegaanisille ruokatuotteille on kysyntää ja tutkimuksessa myös paljastui, mitä vastaajat toivoisivat palvelutiskin tarjonnalta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste