Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Työnopastus- ja perehdytysprosessin päivitys ja kehittäminen Naapurin Maalaiskana Oy:ssa

Katila, Maiju (2021)

 
Avaa tiedosto
Maiju_Katila.pdf (1.079Mt)
Lataukset: 


Katila, Maiju
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021061115814
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli kehittää ja parantaa kasvavan elintarvikealan yrityksen, Naapurin Maalaiskana Oy:n, perehdytys- sekä työnopastusprosessia paloitteluosastolla.
Työlainsäädäntö asettaa työnantajalle omat velvoitteensa perehdytyksen suhteen. Perehdytyksen tarkoituksena on opastaa uusia työntekijöitä työhönsä ja auttaa sopeutumaan uuteen työympäristöön ja -yhteisöön. Suunnitelmallisella perehdytyksellä nopeutetaan ja helpotetaan uuden työntekijän oppimista työhön, sopeutumista uuteen työympäristöön ja -yhteisöön sekä taataan tasalaatuinen ja tehokkuutta ylläpitävä perehdytys jokaiselle.
Kesäsesonkiajan uusille työntekijöille tehtiin palautekysely, jonka perusteella alettiin kehittämään yrityksen perehdytysprosessia. Perehdytysprosessi päivitettiin käytännöllisempään muotoon. Työnopastusprosessia lähdettiin kehittämään luomalla työnopastuskortit suomeksi ja englanniksi, joissa huomioitiin työturvallisuuden näkökulmat sekä elintarvikehygienia osana työnopastusta.
Palautekyselyn perusteella arvioitiin, oliko perehdytyksellä vaikutusta uusien työntekijöiden tietämykseen työturvallisuudesta ja elintarvikehygieniasta sekä sitä, miten heidät oli vastaanotettu ja opastettu yrityksessä. Palautteeseen vastanneista suurin osa oli tyytyväisempiä perehdytykseensä ja tietämys työturvallisuudesta ja elintarvikehygieniasta oli lisääntynyt vuonna 2019 kuin vuoden 2018 vastanneiden välillä. Perehdytyksen vaikutusta seurattiin myös tuotteiden luuttomuuden tarkistuksilla, joissa havaittiin tuotelaadun parantuneen ja siten perehdytyksen olleen vaikuttavaa aiemman vuoden tuloksiin verrattuna.
Hyvä perehdytys voi olla avain hyvään henkilöstöpolitiikkaan sekä suuri kilpailuetu, jos jokainen ymmärtää perehdytyksen tuomat hyödyt ja roolinsa perehdytysprosessissa.
 
The objective of this thesis was to develop and improve job guidance in the cut-up department and workplace orientation in the growth company Naapurin Maalaiskana Oy.
Labour legislation sets obligations on the employer regarding workplace orientation. The purpose of the orientation is to guide new employees and to help them adapt to the workplace and community. A well-planned orientation program accelerates and facilitates learning of a new employee, and adaptation to a new work environment and community, and guarantees uniform and effective orientation for everyone.

A feedback survey aimed at new employees was conducted during the high summer season and on that basis the development process of the company was started. The work guidance process was developed by creating work verification cards in Finnish and English which took into account occupational safety issues and food hygiene as part of the work guidance.

Based on the feedback survey, it was possible to assess whether the orientation had an impact on the knowledge of new employees about occupational safety and food hygiene, and on how they had been received and instructed in the company. Most of the 2019 respondents were more satisfied with their orientation and their knowledge about occupational safety and food hygiene had also increased more than the corresponding results for the respondents in 2018. The effect of the orientation was also monitored by boning checks, which showed an improvement in quality compared to the previous year’s tests.

Good orientation can be the key to a good personnel policy as well as a great competitive advantage if everyone understands the benefits of orientation and their role in the orientation process.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste