Panimoravintolan konseptin suunnittelu
Rasmus, Milla; Sinko, Jimi (2021)
Rasmus, Milla
Sinko, Jimi
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021061415921
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021061415921
Tiivistelmä
Tämä on toiminnallinen opinnäytetyö, joka koostuu panimoravintolan liiketoimintasuunnitelmasta ja perustamiseen liittyvästä teoriasta. Opinnäytetyön tavoitteena on olla toteuttamiskelpoinen ja muunneltavissa oleva liiketoimintasuunnitelma.
Liiketoimintasuunnitelmassa keskitytään tarkemmin ravintolan toimintaan, sillä panimon toimintaa määräävät samat elintarvikelainsäädännöt kuin ravintolan toimintaa. Ravintola-alalla toimiessa täytyy ottaa huomioon alaa koskevat lainsäädännöt, joita on muun muassa alkoholilaki (L 29.12.1994/1471 9§.) ja elintarvikelaki (L 9.4.2021/297.)
Työssä tarkastellaan Rovaniemen ravintoloiden nykytilannetta. Ravintola-alalla pärjäävät sellaiset henkilöt, jotka ovat sitoutuneita joustamaan ja koko ajan kehittämään omaa toimintaansa. Liiketaloudellinen osaaminen on tärkeää. Yrityksen perustamista ja liiketoiminnan osa-alueita käsitellään työssä laaditun liiketoimintasuunnitelman kannalta.
Painotus keskittyy yrityksen toimintaan ja jättää perustamistoimet ja talous- ja rahoituslaskelmat vähemmälle huomiolle, sillä ne eivät ole vielä ajankohtaisia. Opinnäytetyö kattaa myös tarvikelistat ravintolan keittiöön, saliin sekä panimoon. Omavalvontasuunnitelmat on tehty niin ravintolaan, kuin panimoonkin, ottaen huomioon myös alkoholilainsäädännön, josta on tehty erillinen tiedosto.
Liiketoimintasuunnitelmassa keskitytään tarkemmin ravintolan toimintaan, sillä panimon toimintaa määräävät samat elintarvikelainsäädännöt kuin ravintolan toimintaa. Ravintola-alalla toimiessa täytyy ottaa huomioon alaa koskevat lainsäädännöt, joita on muun muassa alkoholilaki (L 29.12.1994/1471 9§.) ja elintarvikelaki (L 9.4.2021/297.)
Työssä tarkastellaan Rovaniemen ravintoloiden nykytilannetta. Ravintola-alalla pärjäävät sellaiset henkilöt, jotka ovat sitoutuneita joustamaan ja koko ajan kehittämään omaa toimintaansa. Liiketaloudellinen osaaminen on tärkeää. Yrityksen perustamista ja liiketoiminnan osa-alueita käsitellään työssä laaditun liiketoimintasuunnitelman kannalta.
Painotus keskittyy yrityksen toimintaan ja jättää perustamistoimet ja talous- ja rahoituslaskelmat vähemmälle huomiolle, sillä ne eivät ole vielä ajankohtaisia. Opinnäytetyö kattaa myös tarvikelistat ravintolan keittiöön, saliin sekä panimoon. Omavalvontasuunnitelmat on tehty niin ravintolaan, kuin panimoonkin, ottaen huomioon myös alkoholilainsäädännön, josta on tehty erillinen tiedosto.