Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Toimivia ruokapalveluita ja ravitsevia elintarvikkeita ikääntyneiden terveellisen ravitsemuksen edistämiseksi Kanta-Hämeen alueella

Alanko, Sanna (2012)

 
Avaa tiedosto
Opinnaytetyo Sanna Alanko.pdf (626.8Kt)
Lataukset: 


Alanko, Sanna
Hämeen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012112817019
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää elintarvike- ja hyvinvointialan yritysten toimia ikääntyneiden hyvän ravitsemuksen edistämiseksi sekä sitä, miten he ovat varautuneet erilaisten tuotteiden ja palvelujen kysyntään väestön ikääntymisen myötä. Tavoitteena oli tuottaa tietoa hyvinvointi- ja elintarvikealan yrityksille toimivien palveluiden ja ravitsevien elintarvikkeiden kehittämiseksi.

Tutkimus oli kvantitatiivinen ja tiedot kerättiin kahdella internetissä toteutettavalla Webropol- kyselyllä, joista toinen oli suunnattu hyvinvointialan yrittäjille ja toinen elintarvikealan yrittäjille Kanta-Hämeessä. Kysymykset perustuivat pääsääntöisesti Ikääntyneiden ravitsemussuosituksiin (2010) sekä niiden hyödyntämiseen palvelu- ja tuotekehittelyssä. Vastauksia saatiin molempiin kyselyihin kumpaankin neljätoista (N=14) ja ne analysoitiin Webropolin omalla tilastointiohjelmalla. Tulokset raportoitiin prosentteina sanallisesti, kuvioina ja taulukoina.

Tutkimustulosten perusteella hyvinvointialan yrittäjät tuntevat ravitsemussuositukset hyvin, mutta elintarvikealan yrittäjät eivät juuri ole hyödyntäneet suosituksia tuotekehittelyn pohjalla. Kyselyistä ilmeni yritysten halu kehittää toimintaansa, mutta kaikkia uusia innovaatioiden ja palveluiden kehittämisen mahdollisuuksia ei tunnistettu. Kiinnostusta lähiruoka- ja luomuaterioiden kehittämiseen oli erityisesti hyvinvointialan yrittäjillä.

Opinnäytetyö on osa kansainvälistä Bio Life-projektia (Business Innovati-on Opportunitues – Life Improvement and Food for Elderly), jonka tavoitteena on kehittää uusia palveluita ja tuotteita ikääntyneiden terveellistä ravitsemusta ajatellen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste