Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavien asiakkaiden annostoiveet à la carte -ravintolassa

Louhiniitty, Hanna-Lotta (2021)

 
Avaa tiedosto
Hanna-Lotta Louhiniitty.pdf (1.303Mt)
Lataukset: 


Louhiniitty, Hanna-Lotta
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021072616869
Tiivistelmä
Erilaiset vähähiilihydraattiset ruokavaliot ovat yleistyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ruokavaliota hyödynnetään varsinkin painonpudotuksessa, erilaisten sairauksien hoidossa sekä yleisen hyvinvoinnin tukena. Mutta kuinka ruokavalion noudattamiseen vaikuttaa ruokailuympäristö? Vähähiilihydraattista ruokavaliota pyritään tyypillisesti noudattamaan kotona ruokailtaessa, mutta entä à la carte -ravintoloissa? Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää minkälaisia annoksia vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat ihmiset haluavat à la carte -ravintoloihin. Samalla selvitettiin myös taustoja vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamisesta.

Tutkimus toteutettiin määrällisenä tutkimuksena ja sen tiedot kerättiin sähköisellä kyselyllä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon suuntautuneista Facebook-ryhmistä. Kyselyssä selvitettiin annostoiveiden lisäksi vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamisen syitä sekä kestoa.

Tuloksista selvisi, että vastaajien keskuudessa kysyntää vähähiilihydraattisille annoksille on myös à la carte -ravintoloissa. Eniten vastaajat toivoivat perinteisten runsashiilihydraattisten annosten tilalle korvaavia vaihtoehtoja, kuten vähähiilihydraattisesti valmistettuja ranskalaisia, vähähiilihydraattisista kasviksista valmistettuja lisukkeita pääruoalla, pizzaa vähähiilihydraattisella pohjalla sekä jälkiruoaksi vähähiilihydraattista versiota kakusta tai leivoksesta. Vastauksista selvisi myös, että erityisesti vähähiilihydraattisille kasvisruoille on kysyntää.

Tutkimuksen avulla saatiin uutta tietoa vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavien ihmisten käyttäytymisestä ja tulosten oli tarkoitus hyödyntää ravintoloita, jotka miettivät haluavatko tarjota vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville asiakkailleen vaihtoehtoja sekä mahdollisesti minkä tyyppisiä annoksia asiakkaat kaipaisivat listalle. Tutkimuksen tuloksista voidaan päätellä, että kysyntää vähähiilihydraattisille annoksille on ja ravintoloilla voisi olla mahdollista saada potentiaalinen asiakasryhmä itselleen vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavista asiakkaista.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste