Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintoloiden esimiesten kokemuksia Covid-19 pandemiasta

Altti, Elina (2021)

 
Avaa tiedosto
Altti_Elina.pdf (1.067Mt)
Lataukset: 


Altti, Elina
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021092718085
Tiivistelmä
Vuonna 2020 koronapandemia saapui Suomeen. Koronapandemian tuomat vaikeudet ravintoloille näkyivät saman vuoden keväällä, jolloin ensimmäiset rajoitukset tulivat. Ravintolat joutuivat mukautumaan uusiin rajoituksiin nopealla aikataululla, ja tämä laittoi esimiehet uuden haasteen eteen.

Tässä tutkimuksessa selvitettiin Covid-19 pandemian vaikutuksia ravintoloiden työympäristössä. Painopisteenä oli ravintola-alan esimiesten näkökulmaa aiheesta. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten esimiehet ovat kokeneet koronapandemian tuoman muutoksen ja kuinka paljon erilaiset ravintolat Suomessa muuttivat toimintaansa koronapandemian takia. Tutkimuksen kohderyhmä oli ravintola-alan esimiehet, jotka toimivat ravitsemisliikkeissä ja joiden pääomainen toimeentulo tulee ruuan myymisestä, eikä esimerkiksi alkoholin tai kahvin myyminen. Tutkimuksen avulla saadun tiedon perusteella voidaan kartoittaa kokonaiskuva ravintola-alalla koetuista muutoksista.

Tutkimustapa oli laadullinen ja aineisto kerättiin Webropol-ohjelman avulla luodulla puolistrukturoidulla kyselylomakkeella. Kyselyä jaettiin ravintoloille sähköpostiin ja julkaistiin MARA:n Facebook sivuilla. Näin kyselyyn saatiin kerättyä tarpeeksi vastauksia saturaation onnistumiseksi. Kyselyn aineistoa analysoitiin teemoittelun avulla. Tutkimuksesta nostettiin tutkimuksen kannalta tärkeimmät teemat, jotka jaettiin tutkimusta tehdessä neljään eri aihealueeseen.

Tulosten perusteella voitiin havaita ravintola-alan kokeneen merkittäviä muutoksia. Ravintoloiden toimintaa on pidetty muuttumattomana, mutta koronapandemian myötä muun muassa ruuan ulosmyynti on kasvattanut suosiotaan. Ravintoloiden esimiehet ovat kokeneet muutoksen opettavan heitä johtamaan uuden sukupolven tyylillä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste