Pop-up -ravintolan perustaminen
Laitala, Mikko; Laitala, Mikko (2021)
Laitala, Mikko
Laitala, Mikko
2021
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021110519336
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021110519336
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli koota erilaiset kysymykset liittyen pop-up -ravintolatoimintaan sekä koota niistä yhtenäinen paketti, josta löytyy vastaus jokaiseen ky-symykseen. Lisäksi opinnäytetyössä tarkasteltiin mitä ihmiset jo tietävät pop-up -ravintoloista ja siihen liittyvästä byrokratiasta. Opinnäytetyösssä myös selvitettiin, ovatko ihmiset perillä pop-upin ja normaalin ravintolan eroavaisuuksista sekä olisiko pop-upille ky-syntää Suomessa. pop-up ravintola eroaa monellakin tavalla pitkäaikaisesta ravintolasta. pop-up ei vaadi läheskään niin paljon kuin pysyvän ravintolan perustaminen, ja tästä syystä aloittelevan ravintolayrittäjän olisi hyvä ensiksi kokeilla ideaansa pop-upin muodossa. Tällöin huomaisi, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät ehkä toimi niin hyvin ravintolassa. Kun lähde-tään perustamaan pop-up ravintolaa, on hyvä tiedostaa kaikki riskit sekä siihen liittyvät haasteet sekä myös edut. On hyvä katsoa etukäteen esimerkiksi paikka, jossa pop-up luul-tavasti menestyisi hyvin. Markkinoinnista on hyvä ottaa selvää, jotta paikan saisi heti ihmis-ten tietoisuuteen. On myös erittäin tärkeää selvittää maksujärjestelyt ja mitä tarvitsee ilmoit-taa eri viranomaisille ennen kuin pop-upin perustaa.