Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Food Waste: impacts of consuming behaviour considering aesthetic standards of fruits and vegetables

Kuosa, Sofia (2021)

 
Avaa tiedosto
Sofia_Kuosa.pdf (865.6Kt)
Lataukset: 


Kuosa, Sofia
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021111420226
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tutkittiin kuluttajien kulutuskäyttäytymistä ja sen yhteyttä hedelmien ja vihannesten ulkonäköstandardeista aiheutuneeseen ruokahävikkiin. Lisäksi tutkimuksen tavoitteena oli löytää syitä nykyiselle kulutuskäyttäytymiselle sekä ratkaisuja ja kehitysehdotuksia kuluttajien tottumuksista johtuvan ruokahävikin vähentämiseksi.
Tutkimuksessa käsitellään ruokahävikin aiheuttajia ja sen ympäristöllisiä sekä sosiaalisia vaikutuksia. Lisäksi teoriassa syvennytään hedelmien ja vihannesten ulkonäkö standardeihin ja tutkitaan niiden vaikutusta ruokahävikkiin sekä kuluttajien kulutuskäyttäytymisestä aiheutuvaa hävikkiä. Tutkimus sisältää myös psykologisia syitä ja aiheuttajia, jotka ohjaavat kuluttajan päätöksentekoa.
Tutkimuksessa käytettiin päätutkimustyyppinä määrällistä tutkimusta, joka toteutettiin kyselynä johon, kohderyhmä sai vastata vapaasti. Määrällisen tutkimuksen tueksi tehtiin myös laadullinen tutkimus, joka toteutettiin haastatteluna maanviljelijän kanssa.
Tutkimuksessa ilmenee, että valtaosa vastaajista kokee hedelmien ja vihannesten ulkonäön vaikuttavan ostopäätöksen tekoon sekä mitkä tekijät johtavat tähän ajatusmaailmaan. Laadullinen tutkimus toi tutkimukseen ammattilaisen näkökulman ruokahävikin aiheuttajista koskien ulkonäkö standardeja ja niiden vaikutusta ruoan tuotantoketjuun.
 
The main aim of the research was to identify the buying behaviour of consumers and how it contributes to the food waste caused by the aesthetic standards for fruits and vegetables. The secondary aim was to find the reasons for the behaviour and find solutions and recommendations to minimise the waste caused by the consumption habits of consumers considering standards.
The theory goes through the stakeholders and the environmental and social impacts of food waste. In addition, the aesthetic standards of fruits and vegetables are familiarised and how the supply chain contributes to food waste explored. Also, the research includes the psychology and sources behind the decision making of consumer consumption and decision making.
As the main research method, the quantitative method was used in a form of a questionnaire which was open for the target population to answer freely through distribution channels. In addition to this, a qualitative research method was utilised to identify issues around the supply chain from a professional aspect. The qualitative research was executed as an interview to a selected farmer.
The research concluded that for majority of respondents the aesthetics of fruits and vegetables affect their buying decision. The interview gave insight of the earlier stages of the supply chain of food production. The interview shows the biggest contributors of food waste considering the aesthetic standards from the point of view of a farmer.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste