dc.contributor.author | Laurila, Jenni | |
dc.date.accessioned | 2021-11-18T13:47:01Z | |
dc.date.available | 2021-11-18T13:47:01Z | |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/507687 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyö sai alkunsa kirjoittajan kiinnostuksesta viinejä ja markkinointia kohtaan. Toimeksiantajana työlle toimii turkulainen viinibaari Vinho. Työtä lähdettiin suunnittelemaan sekä rajaamaan yhdessä toimeksiantajan kanssa. Työn aiheeksi muodostui yrityksen uuden palvelun, viinikoulun, markkinointi- sekä vuosisuunnitelma. Itse viinikoulun sisältöön työssä ei ole tarkoitus vaikuttaa. Opinnäytetyö on luonteeltaan toiminnallinen.
Teoriaosa on jaettu kahteen osaan. Viinitietouteen ja digitaaliseen markkinointiin. Ensimmäisessä osassa käsitellään viinitietämystä, viinin kulutusta, oikeaoppista maistelua sekä erilaisia kuluttajaryhmiä. Digitaalinen markkinointi osassa käydään läpi markkinoinnin peruskäsitteet, digitaalisen markkinoinnin RACE-malli sekä vuosikello.
Työssä käytetään tutkimusmenetelminä benchmarkingia eli vertailuanalyysia sekä kvantitatiivista tutkimusta. Yritysvertailussa käsitellään neljää suomalaista yritystä, jotka tarjoavat viiniohjelmia. Kvantitatiivisen tutkimuksen avulla kerättiin Vinhon omilta asiakkailta tietoa viinikouluja varten. Kuten minkä tasoisia viinitietäjiä asiakkaat ovat, mitkä ohjaavat heitä viinin valinnassa ja mitkä aihealueet heitä viineissä kiinnostavat.
Teorian ja tutkimusten pohjalta toimeksiantajalle laadittiin työn lopuksi vuosisuunnitelma taulukon muodossa kesä- ja syyssesonkeja varten. Sekä markkinointisuunnitelma RACEmallia ja vuosikelloa käyttäen. Työn tulosten tarkoitus on olla mahdollisimman helposti käyttöön otettavia viinikoulujen markkinointia ja julkaisua varten. Niiden tarkoituksena on antaa ajankohtaista ja uutta tieota toimeksiantajalle, joita voidaan hyödyntää konkreettisesti yrityksen liiketoiminnassa.
Työn tulokset onnistuivat suunnitellusti ja niissä hyödynnetty tieto suoraan yrityksen asiakkailta on arvokasta pienyrittäjälle. Saatu tieto on uutta ja luotettavaa ja niitä on pyritty hyödyntämään työn tuloksissa mahdollisimman laajasti. | - |
dc.language.iso | fin | - |
dc.rights | CC BY-NC-ND 4.0 | - |
dc.title | Vinho viinibaarin viinikoulun markkinointi- sekä vuosisuunnitelma | - |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | - |
dc.identifier.urn | URN:NBN:fi:amk-2021111820584 | - |
dc.subject.specialization | Matkailupalvelut ja myynti | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Matkailu|sv=Turism|en=Tourism| | - |
dc.subject.yso | markkinointi | - |
dc.subject.yso | viinit | - |
dc.subject.yso | markkinointiviestintä | - |
dc.subject.yso | digitaalinen markkinointi | - |
dc.subject.discipline | Matkailun koulutusohjelma | - |
annif.suggestions.links | http://www.yso.fi/onto/yso/p5878|http://www.yso.fi/onto/yso/p4750|http://www.yso.fi/onto/yso/p3128|http://www.yso.fi/onto/yso/p1634|http://www.yso.fi/onto/yso/p3294|http://www.yso.fi/onto/yso/p1377|http://www.yso.fi/onto/yso/p6988|http://www.yso.fi/onto/yso/p7413|http://www.yso.fi/onto/yso/p23942|http://www.yso.fi/onto/yso/p9371 | fi |