Käsikirja Kusti-Burgerin työntekijöille
Jawara, Jenni (2021)
Jawara, Jenni
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112521627
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112521627
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tavoitteena oli tehdä käsikirja Tykkimäen huvipuiston pikaruokala Kusti-Burgerin työntekijöille. Tekemäni käsikirjan on tarkoitus tukea työhön perehdytystä Kusti-Burgerissa. Tavoitteen saavuttaakseni olen lukenut teoriatietoa asiakaspalveluun, työhön perehdytykseen sekä elintarvikkeiden oikeaoppiseen käsittelyyn liittyen. Olen lisäksi keskustellut käsikirjan rakenteesta ja sisällöstä esimieheni Aino Simolan kanssa. Näin olen varmistanut, että käsikirjasta tulee tarkoituksen mukainen ja se vastaa Kusti-Burgerin tarpeisiin.
Tavoitteenani oli tehdä käsikirjasta mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen. Päätin tehdä siitä ikään kuin muistilistan, jossa on lueteltuna kaikki ne tehtävät, jotka työntekijöiden tulee työvuoronsa aikana tehdä ja huomioida. Käsikirjan sisältö on jaettu neljään eri osioon, jotta työntekijöiden on helppo löytää tarvitsemansa tiedot.
Varsinaisena opinnäytetyönäni tekemäni käsikirjan lisäksi toteutin myös kuvalliset annoskortit yhteistyössä esimieheni Aino Simolan kanssa. Annoskortit ovat oma kokonaisuutensa, mutta samalla ne tukevat käsikirjaa ja perehdytystä Kusti-Burgerissa. Sekä käsikirja että annoskortit ovat olleet käytössä kesästä 2019 alkaen.
Tykkimäen ravintola- ja kioskivastaavilta Aino Simolalta ja Jaana Hyväriseltä sekä Kusti-Burgerin vuoropäälliköltä Enni Moisiolta saamani palaute on ollut positiivista. Heidän mielestään tekemäni käsikirja vaikuttaa pätevältä ja siinä on hyviä muistutuksia Kusti-Burgerin työntekijöille. Palautteen mukaan sekä käsikirja että annoskortit tukevat hienosti työntekijöiden perehdytystä Kusti-Burgerissa. Syftet med mitt examensarbete var att göra en handbok för anställda i snabbmatsrestaurangen Kusti-Burger i Tykkimäki nöjespark. Det är meningen att handboken skall stödja arbetsintroduktionen i Kusti-Burger. För att uppnå mitt syfte har jag läst in mig teori gällande kundbetjäning, arbetsintroduktion samt korrekt hantering av livsmedel. Jag har också diskuterat handbokens innehåll och struktur med min förman Aino Simola. På så sätt har jag säkerställt att handboken blir lämplig och att den motsvarar behov i Kusti-Burger.
Mitt syfte var att göra handboken så tydlig och lätt att använda som möjligt. Jag bestämde mig att handboken ska vara liksom en checklista som innehåller alla arbetsuppgifter som anställda i Kusti-Burger måste komma ihåg och ta i beaktande under sin arbetstur. Innehållet i handboken är delat i fyra olika delar så att det är lätt för anställda att hitta den information som de behöver.
Utöver handboken som är mitt egentliga examensarbete har jag också gjort portionskort med bilder i samarbete med min förman Aino Simola. Portionskorten är deras egen helhet, men samtidigt stödjer de handboken och arbetsintroduktionen i Kusti-Burger. Både handboken och portionskorten har varit i bruk sedan sommaren 2019.
Jag har fått positiv återkoppling från Aino Simola och Jaana Hyvärinen som är restaurangs- och kioskansvariga i Tykkimäki samt Enni Moisio som är skiftesansvarig i Kusti-Burger. Enligt dem är min handbok användbar och den innehåller bra påminnelser åt anställda i Kusti-Burger. Enligt feedback stödjer både handboken och portionskorten fint arbetsintroduktionen för anställda i Kusti-Burger. The purpose of this Bachelor’s thesis was to create a manual for employees at Kusti-Burger, which is a fast food restaurant in Tykkimäki amusement park. The idea of this manual is to support work orientation at Kusti-Burger. To achieve that goal, I read theory about customer service, work orientation and proper handling of foodstuff. I have also discussed the structure and contents of the manual with my supervisor Aino Simola. That way I have made sure that the manual will be functional, and it will meet the needs in work orientation at Kusti-Burger.
My aim was to make the manual as clear and easy to use as possible. I decided to make the manual as a checklist which includes all the tasks that the employees will need to do and pay attention to during their shift. The manual is divided into four sections so that it will be easier for the employees to find the information that they need.
In addition to the manual, which was my actual Bachelor’s thesis, I also created portion cards together with my supervisor Aino Simola. The portion cards are their own entirety, but at the same time they support the manual and work orientation at Kusti-Burger. Both the manual and the portion cards have been in use since summer 2019.
The feedback that I have got from restaurant and kiosk managers of Tykkimäki, Aino Simola and Jaana Hyvärinen, and shift manager at Kusti-Burger, Enni Moisio, has been positive. In their opinion the manual that I made seems competent and it has many good reminders to the employees of Kusti-Burger. According to the feedback both the manual and the portion cards support the work orientation of employees at Kusti-Burger.
Tavoitteenani oli tehdä käsikirjasta mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen. Päätin tehdä siitä ikään kuin muistilistan, jossa on lueteltuna kaikki ne tehtävät, jotka työntekijöiden tulee työvuoronsa aikana tehdä ja huomioida. Käsikirjan sisältö on jaettu neljään eri osioon, jotta työntekijöiden on helppo löytää tarvitsemansa tiedot.
Varsinaisena opinnäytetyönäni tekemäni käsikirjan lisäksi toteutin myös kuvalliset annoskortit yhteistyössä esimieheni Aino Simolan kanssa. Annoskortit ovat oma kokonaisuutensa, mutta samalla ne tukevat käsikirjaa ja perehdytystä Kusti-Burgerissa. Sekä käsikirja että annoskortit ovat olleet käytössä kesästä 2019 alkaen.
Tykkimäen ravintola- ja kioskivastaavilta Aino Simolalta ja Jaana Hyväriseltä sekä Kusti-Burgerin vuoropäälliköltä Enni Moisiolta saamani palaute on ollut positiivista. Heidän mielestään tekemäni käsikirja vaikuttaa pätevältä ja siinä on hyviä muistutuksia Kusti-Burgerin työntekijöille. Palautteen mukaan sekä käsikirja että annoskortit tukevat hienosti työntekijöiden perehdytystä Kusti-Burgerissa.
Mitt syfte var att göra handboken så tydlig och lätt att använda som möjligt. Jag bestämde mig att handboken ska vara liksom en checklista som innehåller alla arbetsuppgifter som anställda i Kusti-Burger måste komma ihåg och ta i beaktande under sin arbetstur. Innehållet i handboken är delat i fyra olika delar så att det är lätt för anställda att hitta den information som de behöver.
Utöver handboken som är mitt egentliga examensarbete har jag också gjort portionskort med bilder i samarbete med min förman Aino Simola. Portionskorten är deras egen helhet, men samtidigt stödjer de handboken och arbetsintroduktionen i Kusti-Burger. Både handboken och portionskorten har varit i bruk sedan sommaren 2019.
Jag har fått positiv återkoppling från Aino Simola och Jaana Hyvärinen som är restaurangs- och kioskansvariga i Tykkimäki samt Enni Moisio som är skiftesansvarig i Kusti-Burger. Enligt dem är min handbok användbar och den innehåller bra påminnelser åt anställda i Kusti-Burger. Enligt feedback stödjer både handboken och portionskorten fint arbetsintroduktionen för anställda i Kusti-Burger.
My aim was to make the manual as clear and easy to use as possible. I decided to make the manual as a checklist which includes all the tasks that the employees will need to do and pay attention to during their shift. The manual is divided into four sections so that it will be easier for the employees to find the information that they need.
In addition to the manual, which was my actual Bachelor’s thesis, I also created portion cards together with my supervisor Aino Simola. The portion cards are their own entirety, but at the same time they support the manual and work orientation at Kusti-Burger. Both the manual and the portion cards have been in use since summer 2019.
The feedback that I have got from restaurant and kiosk managers of Tykkimäki, Aino Simola and Jaana Hyvärinen, and shift manager at Kusti-Burger, Enni Moisio, has been positive. In their opinion the manual that I made seems competent and it has many good reminders to the employees of Kusti-Burger. According to the feedback both the manual and the portion cards support the work orientation of employees at Kusti-Burger.