Perehdytysmateriaalin laatiminen : Teboil Aitolahden keittiö
Hakala, Jonna (2021)
Hakala, Jonna
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112621932
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112621932
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia kirjallinen perehdytysmateriaali Teboil Aitolahden keittiölle. Kyseisessä yrityksessä ei aikaisemmin ole ollut käytössä kirjallista materiaalia tukena keittiötyöntekijän perehdytyksessä, mikä on aiheuttanut vaikeuksia ja paikoin puutteita uusien keittiötyöntekijöiden perehdytyksen toteuttamisessa ja siinä onnistumisessa.
Työn tavoitteena oli luoda selkeä perehdytysmateriaali Teboil Aitolahden tuleville keittiötyöntekijöille, jonka avulla uudet työntekijät saavat käsityksen yrityksen toimintatavoista ja siitä, mitä kuuluu Teboil Aitolahden keittiötyöntekijän tehtäviin eri vuoroissa. Perehdytysmateriaalin avulla pyritään parantamaan uusien keittiötyöntekijöiden perehdytyksen sujuvuutta ja siinä onnistumista.
Työ oli toiminnallinen opinnäytetyö. Opinnäytetyössä käytettyjä tutkimusmenetelmiä oli puolistrukturoitu haastattelu ja osallistuva havainnointi. Haastattelussa haastateltiin Teboil Aitolahden keittiötyöntekijää, jonka avulla selvitettiin aikaisemmin toteutettua perehdytystä ja siinä onnistumista ennen kirjallisen materiaalin käyttöönottoa, mahdollisia kehittämiskohtia keittiön toiminnoissa, sekä sisältötoiveita uudelle perehdytysmateriaalille. Havainnoinnin avulla tarkasteltiin objektiivisesti perehdytystilannetta, sekä henkilökohtaisia opinnäytetyötä edeltäviä kokemuksia perehdytyksen toteuttamisesta.
Työn tuloksena syntyi perehdytysmateriaali, joka auttaa toimeksiantajaa perehdyttämään uusia keittiötyöntekijöitä. Materiaali toimii apuna perehdytyksessä niin perehdytettävälle, kuin perehdyttävälle työntekijällekin. Materiaalin avulla varmistetaan työn hyvä ja tasainen laatu, sekä luodaan kaikille yhteiset pelisäännöt työpaikalle ja samat lähtökohdat työtehtävien suorittamiselle.
Työn tavoitteena oli luoda selkeä perehdytysmateriaali Teboil Aitolahden tuleville keittiötyöntekijöille, jonka avulla uudet työntekijät saavat käsityksen yrityksen toimintatavoista ja siitä, mitä kuuluu Teboil Aitolahden keittiötyöntekijän tehtäviin eri vuoroissa. Perehdytysmateriaalin avulla pyritään parantamaan uusien keittiötyöntekijöiden perehdytyksen sujuvuutta ja siinä onnistumista.
Työ oli toiminnallinen opinnäytetyö. Opinnäytetyössä käytettyjä tutkimusmenetelmiä oli puolistrukturoitu haastattelu ja osallistuva havainnointi. Haastattelussa haastateltiin Teboil Aitolahden keittiötyöntekijää, jonka avulla selvitettiin aikaisemmin toteutettua perehdytystä ja siinä onnistumista ennen kirjallisen materiaalin käyttöönottoa, mahdollisia kehittämiskohtia keittiön toiminnoissa, sekä sisältötoiveita uudelle perehdytysmateriaalille. Havainnoinnin avulla tarkasteltiin objektiivisesti perehdytystilannetta, sekä henkilökohtaisia opinnäytetyötä edeltäviä kokemuksia perehdytyksen toteuttamisesta.
Työn tuloksena syntyi perehdytysmateriaali, joka auttaa toimeksiantajaa perehdyttämään uusia keittiötyöntekijöitä. Materiaali toimii apuna perehdytyksessä niin perehdytettävälle, kuin perehdyttävälle työntekijällekin. Materiaalin avulla varmistetaan työn hyvä ja tasainen laatu, sekä luodaan kaikille yhteiset pelisäännöt työpaikalle ja samat lähtökohdat työtehtävien suorittamiselle.