Restonomiopiskelijoiden työhyvinvoinnin tila
Ryödi, Noora (2021)
Ryödi, Noora
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112621942
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112621942
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö tarkastelee Tampereen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden työhyvinvoinnin tilaa. Mikä on restonomiopiskelijoiden nykyinen hyvinvoinnin tila sekä miten koronaviruspandemia on vaikuttanut työhyvinvointiin, toimivat tämän tutkimuksen tutkimuskysymyksinä. Tutkimuksen viitekehyksessä perehdyttiin työhyvinvoinnin erilaisiin tekijöihin, majoitus- ja ravitsemusalaan sekä koronaviruspandemian vaikutuksiin. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena kyselytutkimuksena ja kysely toteutettiin sähköisenä.
Tutkimuksen tuloksena kävi ilmi, että työhyvinvoinnin tila näillä opiskelijoilla on yleisellä tasolla hyvä. Kyselyyn vastanneita oli 106 henkilöä. Tuloksissa kävi ilmi, että vaikka yleisellä tasolla hyvinvointi on hyvä, on vuorovaikutuksessa ja työilmapiirissa parantamista. Saatiin myös selville, että koronaviruspandemialla oli vaikutusta työhyvinvointiin ja koetettiin, että pandemian aikana työntekijöiden jaksamisesta ei huolehdittu eikä sitä turvattu. Lopputuloksena saatiin aikaa muutama ehdotus, miten vuorovaikutusta voitaisiin työpaikoilla parantaa ja miten työilmapiiriin voitaisiin vaikuttaa positiivisesti ja saada aikaan parempi yhteishenki työpaikoille.
Tutkimuksen tuloksena kävi ilmi, että työhyvinvoinnin tila näillä opiskelijoilla on yleisellä tasolla hyvä. Kyselyyn vastanneita oli 106 henkilöä. Tuloksissa kävi ilmi, että vaikka yleisellä tasolla hyvinvointi on hyvä, on vuorovaikutuksessa ja työilmapiirissa parantamista. Saatiin myös selville, että koronaviruspandemialla oli vaikutusta työhyvinvointiin ja koetettiin, että pandemian aikana työntekijöiden jaksamisesta ei huolehdittu eikä sitä turvattu. Lopputuloksena saatiin aikaa muutama ehdotus, miten vuorovaikutusta voitaisiin työpaikoilla parantaa ja miten työilmapiiriin voitaisiin vaikuttaa positiivisesti ja saada aikaan parempi yhteishenki työpaikoille.