Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Hiilijalanjäljen pienentäminen ravintola Kisällissä

Qorri, Linda (2021)

 
Avaa tiedosto
Qorri_Linda.pdf (1.495Mt)
Lataukset: 


Qorri, Linda
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112922460
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli pienentää ravintola Kisällin hiilijalanjälkeä parantamalla kasvisruuan menekkiä markkinoimalla asiakkaille kasvisruokaa ja tuomalla asiakkaiden tietoisuuteen vastuullisempien valintojen merkitystä. Työssä selvitettiin asiakkaiden suhtautumista kasvisruokaan ja vastuullisuuteen. Selvitystä tehtiin järjestämällä täysin kasvipainotteinen lounasravintola viikon ajaksi. Tämän työn teoreettinen viitekehys muodostuu ruuan hiilijalanjäljestä, kestävästä kehityksestä sekä tekijöistä, jotka niihin vaikuttavat.

Tutkimus toteutettiin ensisijaisesti kvantitatiivisena eli määrällisenä tutkimuksena. Tutkimus menetelmän rinnalla käytettiin myös kvalitatiivista eli laadullista tutkimusmenetelmään vahvistamaan tutkimuksen tuloksia. Tutkimusaineisto kerättiin järjestämällä sähköinen kysely ravintolan asiakkaille. Kyselyssä selvitettiin suhtautumista kasvisruokaan sekä kestävää kehitystä tukeviin valintoihin. Kyselyn lisäksi tutkimusaineistoa kerättiin havainnoimalla ravintolan asiakkaiden toimintaa normaalin lounasviikon ja kasvisruokaviikon aikana sekä järjestämällä pienimuotoinen palaute kysely kasvisruokaviikosta.

Tutkimuksen tuloksista voidaan todeta, etteivät ravintolan asiakkaat ole valmiita täysin muuttamaan ruokailutottumuksiaan pienentääkseen hiilijalanjälkeä. Asiakkaat ovat kuitenkin valmiita toimimaan vastuullisemmin ja lisäämään ruokavalioonsa kasvisruokaan, ainakin kerran viikossa.

Kasvisruoka ja vastuullisuus on nykypäivänä erittäin suuri nouseva trendi ihmisten keskuudessa. Opinnäytetyön tulokset toivat ravintolalle kehittämisideoita, joilla ravintola edistää asiakasta valitsemaan vastuullisemmin asioidessaan ravintolassa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste