Tenavaleiri 2021 : pesäpalloleiriruokailun kehitystyö
Mäkelä, Marikki (2021)
Mäkelä, Marikki
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021113022729
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021113022729
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihe on Covid- 19 pandemian aikana järjestetyn pesäpalloleiriruokailun pienimuotoinen suunnittelu ja toteuttaminen Puistokadun koulun keittiöllä Loimaalla. Työssä käsitellään leirin aikana tapahtuvaa toimintaa keittiöllä ja ruokasalissa sekä mitä asioita sen aikana tapahtuvassa toiminnassa voisi kehittää tulevia leirejä ajatellen. Opinnäytetyötä voi käyttää tulevaisuudessa mahdollisten tulevien leirien järjestämisessä parantaen toimintaa sekä organisoida tapahtumaa paremmin keittiötoiminnan kannalta.
Aihe on palvelujen kehittämistä paremmaksi niin työntekijöiden, kuin asiakkaan näkökulmasta. Vaikka leirejä on ennenkin järjestetty samassa toimipisteessä, huomataan, että toiminnassa on aina kehittämistä parempaa lopputulosta kohti. Työhön on koostettu suunnittelusta käytännön toteutukseen kaikki joukkoruokailua koskevat oleelliset asiat, jotka kesällä 2021 toteutettiin. Työ keskittyy vain viikon mittaisen leiriruokailun tapahtumiin, joten työ on rajattu tarkoin.
Opinnäytetyön tavoitteena oli järjestää pesäpalloleirin ruokailu ennestään saadun aineiston pohjalta. Ennen varmuutta leirin järjestämisestä Covid- 19 pandemian takia suunnittelu piti toteuttaa siihen mennessä saadun tiedon perusteella ja muuttaa sitä mahdollisuuksien puitteissa sen jälkeen, kun leirille saatiin lupa järjestää. Kaikki leiriä koskevat työvaiheet saatiin hieman ennen leiriajankohtaa hoidettua, joten leiriviikko alkoi luottavaisin mielin. Johtopäätöksiä opinnäytetyölle syntyi, kun tarkasteltiin prosessia suunnittelusta käytännön työhön.
Leiriviikko sujui hyvin ilman suurempia ongelmia. Suunnitelmat muuttuivat leiriviikolla hieman, kun huomattiin jonkin asian sujuvan paremmin toisella tavalla. Leirejä tullaan varmasti järjestämään Loimaalla Puistokadun koulun toimiessa päämajoituspaikkana ja ruokalana uudelleen tulevaisuudessa, joten tästä opinnäytteestä saa mahdollisesti tarvittavaa tietoa ruokailua suunniteltaessa.
Aihe on palvelujen kehittämistä paremmaksi niin työntekijöiden, kuin asiakkaan näkökulmasta. Vaikka leirejä on ennenkin järjestetty samassa toimipisteessä, huomataan, että toiminnassa on aina kehittämistä parempaa lopputulosta kohti. Työhön on koostettu suunnittelusta käytännön toteutukseen kaikki joukkoruokailua koskevat oleelliset asiat, jotka kesällä 2021 toteutettiin. Työ keskittyy vain viikon mittaisen leiriruokailun tapahtumiin, joten työ on rajattu tarkoin.
Opinnäytetyön tavoitteena oli järjestää pesäpalloleirin ruokailu ennestään saadun aineiston pohjalta. Ennen varmuutta leirin järjestämisestä Covid- 19 pandemian takia suunnittelu piti toteuttaa siihen mennessä saadun tiedon perusteella ja muuttaa sitä mahdollisuuksien puitteissa sen jälkeen, kun leirille saatiin lupa järjestää. Kaikki leiriä koskevat työvaiheet saatiin hieman ennen leiriajankohtaa hoidettua, joten leiriviikko alkoi luottavaisin mielin. Johtopäätöksiä opinnäytetyölle syntyi, kun tarkasteltiin prosessia suunnittelusta käytännön työhön.
Leiriviikko sujui hyvin ilman suurempia ongelmia. Suunnitelmat muuttuivat leiriviikolla hieman, kun huomattiin jonkin asian sujuvan paremmin toisella tavalla. Leirejä tullaan varmasti järjestämään Loimaalla Puistokadun koulun toimiessa päämajoituspaikkana ja ruokalana uudelleen tulevaisuudessa, joten tästä opinnäytteestä saa mahdollisesti tarvittavaa tietoa ruokailua suunniteltaessa.