Opas Munkkimellakan järjestämiseen
Nylund, Niko (2021)
Nylund, Niko
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120223246
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120223246
Tiivistelmä
Tämä toiminnallinen opinnäytetyö on aito kuvaus vappuna 2021 toteutetusta uniikista ravintolaprojektista nimeltä Kylänpoikien Munkkimellakka vol. 2.0. Vapputempauksessa tekijät valmistivat kaikkiaan 2500 käsintehtyä sokerimunkkia ja 500 litraa perinteistä simaa, jotka kuljetettiin henkilöautoilla suoraan asiakkaiden kotioville pitkin Uuttamaata.
Työn tarkoituksena on kuvata Munkkimellakka vol. 2.0 ravintolaprojektin suunnittelu ja toteutus kaikkine välivaiheineen. Työn taustalla on vuonna 2020 toteutettu ensimmäinen versio, Munkkimellakka vol. 1.0.
Työn tavoitteena on esitellä Munkkimellakka vol. 2.0 työvaiheet ja luoda mahdollisimman tarkka ja yksityiskohtainen produktikuvaus. Työn alatavoitteena on muodostaa kattava ja selkeä opas Munkkimellakan järjestämiseen aina suunnittelusta tuotantoon. Työssä keski- tytään ravintolaprojektin kannalta keskeisimpiin asioihin ja aiheen ulkopuolelle on rajattu reseptiikka sekä kannattavuus.
Työ alkaa produktia tukevalla tietoperustalla, joka pitää sisällään ravintolaprojektin yleiset vaiheet aina liikeideasta toteutukseen. Tietoperustassa on käsitelty kaikki ravintolaprojektin kannalta olennaisimmat työvaiheet pohjautuen olemassa olevaan ajankohtaiseen kansain- väliseen kirjallisuuteen.
Tämän jälkeen luvussa kolme käsitellään tarkemmin Munkkimellakan suunnittelu ja toteu- tus tietoperustassa käsiteltyjen aiheiden pohjalta. Produktin kuvauksen jälkeen lukija on saanut kattavan käsityksen siitä mitä tehtiin, miten tehtiin ja miksi tehtiin.
Työn tuloksena valmistuu kattava opas Munkkimellakan järjestämiseen, jonka laatiminen kuvataan luvussa neljä. Samassa luvussa käsitellään hyvän oppaan ominaisuuksia ja piir- teitä. Opas löytyy kokonaisuudessaan liitteenä työn lopussa. Opinnäytetyön lopputuotokset ovat hyödynnettävissä vastaavanlaisen ravintolaprojektin toteutuksessa ollen mahdollista toistaa koko prosessi sellaisenaan myös tulevaisuudessa.
Viimeisessä luvussa on tekijän pohdintoja opinnäytetyöprosessista, omasta oppimisesta sekä konkreettiset kehitysehdotukset Munkkimellakka ravintolaprojektin kehittämiseksi. Opinnäytetyö on kirjoitettu tekijän dokumenttien, muistiinpanojen ja omien kokemusten pohjalta.
Työlle asetetut tavoitteet ovat saavutettu laadukkaan ja kattavan produktinkuvauksen sekä selkeän oppaan toimesta. Opinnäytetyön tekeminen alkoi kesäkuussa 2021 ja valmistui marraskuussa 2021.
Työn tarkoituksena on kuvata Munkkimellakka vol. 2.0 ravintolaprojektin suunnittelu ja toteutus kaikkine välivaiheineen. Työn taustalla on vuonna 2020 toteutettu ensimmäinen versio, Munkkimellakka vol. 1.0.
Työn tavoitteena on esitellä Munkkimellakka vol. 2.0 työvaiheet ja luoda mahdollisimman tarkka ja yksityiskohtainen produktikuvaus. Työn alatavoitteena on muodostaa kattava ja selkeä opas Munkkimellakan järjestämiseen aina suunnittelusta tuotantoon. Työssä keski- tytään ravintolaprojektin kannalta keskeisimpiin asioihin ja aiheen ulkopuolelle on rajattu reseptiikka sekä kannattavuus.
Työ alkaa produktia tukevalla tietoperustalla, joka pitää sisällään ravintolaprojektin yleiset vaiheet aina liikeideasta toteutukseen. Tietoperustassa on käsitelty kaikki ravintolaprojektin kannalta olennaisimmat työvaiheet pohjautuen olemassa olevaan ajankohtaiseen kansain- väliseen kirjallisuuteen.
Tämän jälkeen luvussa kolme käsitellään tarkemmin Munkkimellakan suunnittelu ja toteu- tus tietoperustassa käsiteltyjen aiheiden pohjalta. Produktin kuvauksen jälkeen lukija on saanut kattavan käsityksen siitä mitä tehtiin, miten tehtiin ja miksi tehtiin.
Työn tuloksena valmistuu kattava opas Munkkimellakan järjestämiseen, jonka laatiminen kuvataan luvussa neljä. Samassa luvussa käsitellään hyvän oppaan ominaisuuksia ja piir- teitä. Opas löytyy kokonaisuudessaan liitteenä työn lopussa. Opinnäytetyön lopputuotokset ovat hyödynnettävissä vastaavanlaisen ravintolaprojektin toteutuksessa ollen mahdollista toistaa koko prosessi sellaisenaan myös tulevaisuudessa.
Viimeisessä luvussa on tekijän pohdintoja opinnäytetyöprosessista, omasta oppimisesta sekä konkreettiset kehitysehdotukset Munkkimellakka ravintolaprojektin kehittämiseksi. Opinnäytetyö on kirjoitettu tekijän dokumenttien, muistiinpanojen ja omien kokemusten pohjalta.
Työlle asetetut tavoitteet ovat saavutettu laadukkaan ja kattavan produktinkuvauksen sekä selkeän oppaan toimesta. Opinnäytetyön tekeminen alkoi kesäkuussa 2021 ja valmistui marraskuussa 2021.