Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Pop-up-leipomon perustamisen -opas

Tappel, Kristi (2021)

 
Avaa tiedosto
Tappel_Kristi.pdf (1.883Mt)
Lataukset: 


Tappel, Kristi
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120223342
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on kehittää opas pop-up-leipomon perustamisesta. Opinnäytetyö on toiminnallinen ja tietoperustan lisäksi opinnäytetyö sisältää toiminnallisen osuuden eli oppaan. Opas on liitteenä opinnäytetyössä.

Oppaassa käsitellään pääpiirteittäin pop-up-leipomon perustamisen vaiheet. Opas ei ole suunniteltu tietylle yritykselle vaan pop-up-yrittäjyydestä kiinnostuneille. Opinnäytetyön tekijä on ollut tekemässä pop-up leipomoa helmikuussa 2021 Pullareki nimellä.

Opinnäytetyön päätavoitteena oli kehittää opas, joka keskittyy leipomoalalle. Leipomo erosi normaalista ravintola pop-up-toiminnasta myyntiprosessissa. Alatavoitteissa käsiteltiin tarkat lainsäädännöt pop-upin perustamisessa ja myynnin kannattavuudesta. Opas ei antanut valmiita toimintamalleja vaan keskittyi niihin mihin pop-up-yrittäjällä kysymyksiä tulee.

Luvut kaksi ja kolme ovat tietoperusta osiota. Toisessa luvussa käsiteltiin pop-up-leipomoa käsitteenä ja esimerkkejä pop-up-leipomoista Suomessa ja ulkomailta. Pop-up-leipomo on lyhytaikaista toimintaa, jolloin tavoitellaan mahdollisimman paljon asiakkaita.

Kolmannessa luvussa käsittelin pop-up-leipomon perustamisen vaiheita kuten idean toimivuutta, lainsäädäntöä, kustannuksia, tilojen hankkimista ja markkinointia. Lainsäädännössä pitää ottaa huomioon, että pop-up voidaan voitaan järjestää 12 kalenteripäivää vuodessa ja toiminta ei voi olla pääsääntöistä.

Neljännessä luvussa esiteltiin Pullareki, joka oli tekijän perustama pop-up-leipomo. Luvussa käsiteltiin miten tämä luotiin ja mitä siitä opittiin. Pullareen pop-up-leipomon avulla syntyi opas. Neljännessä luvussa kerrottiin oppaan toteutuksen vaiheet, käsiteltiin oppaan tarvitsevuutta alalla, tiedonhakuprosessia, millainen on hyvä opas ja oppaan käyttämisestä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste