Liiketoimintasuunnitelma kestävän kehityksen kalaravintolalle
Lähde, Taneli (2021)
Lähde, Taneli
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120824449
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120824449
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihe on liiketoimintasuunnitelman laatiminen uudelle ravintolalle, jonka liikeidea keskittyy tarjoamaan kestävästi tuotettua ja kalastettua kotimaista kalaa, tuotetarjoamassa painotus tulee rakentumaan Itämeren kalaraaka-aineiden varaan.
Työn taustana on oma mielenkiintoni vähemmän käytettyjen Itämeren kalojen hyödyntämisen mahdollisuuksiin ravintolan raaka-aineena. Tutkiessani tätä huomasin, että ekologisesti kestävä kalatalous vaatii koko ekosysteemin kalojen hyödyntämistä monipuolisesti ja tämän idean perusteella rakensin liikeidean.
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen työ, jossa kartoitetaan mahdollisuuksia ja perusteluja liikeidean mukaisen ravintolan avaamiselle sekä tuotetaan työn produkti eli liiketoimintasuunnitelma. Ravintolaa ei tässä vaiheessa ole tarkoitus vielä nimetä eikä perustaa, vaan tarkoitus on hahmottaa tietoperustan kautta liikeidean vaatimia edellytyksiä.
Tietoperustan ensimmäinen luku kuvaa keskeiset teemat, joihin liikeidea perustuu eli vastuullisuuden käsitteet sekä kuluttajan, että ruokaketjun osalta, määrittelee kestävän kehityksen periaatteen ja hahmottaa liikeidean vaatimaa kysyntää trendien kautta.
Tietoperustan toinen luku käsittelee kestävää kalataloutta ja tunnistaa osa-alueita, joihin suomalainen kalatalous perustuu. Luvun tavoitteena on saavuttaa ymmärrys kestävän kehityksen mukaisesti kalastetuista ja tuotetuista kaloista. Tarkoitus on vahvistaa liikeideaa ja toimia työkaluna liikeidean mukaisen ruokatuotteen suunnittelulle.
Kolmas luku käsittelee liiketoimintasuunnitelman tarkoitusta ja siinä kuvataan alalukujen kautta tähän työhön valitun liiketoimintasuunnitelman keskeiset käsitteet.
Työn tavoitteena on tuottaa toteutuskelpoinen liiketoimintasuunnitelma, sekä ravintolakonseptin suuntaviivat. Tätä työtä on mahdollista hyödyntää uuden ravintolan perustamisen runkona tai täydentää jo olemassa olevaa ravintolakonseptia.
Työ on tehty 15.10-02.12.2021 välisenä aikana.
Työn taustana on oma mielenkiintoni vähemmän käytettyjen Itämeren kalojen hyödyntämisen mahdollisuuksiin ravintolan raaka-aineena. Tutkiessani tätä huomasin, että ekologisesti kestävä kalatalous vaatii koko ekosysteemin kalojen hyödyntämistä monipuolisesti ja tämän idean perusteella rakensin liikeidean.
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen työ, jossa kartoitetaan mahdollisuuksia ja perusteluja liikeidean mukaisen ravintolan avaamiselle sekä tuotetaan työn produkti eli liiketoimintasuunnitelma. Ravintolaa ei tässä vaiheessa ole tarkoitus vielä nimetä eikä perustaa, vaan tarkoitus on hahmottaa tietoperustan kautta liikeidean vaatimia edellytyksiä.
Tietoperustan ensimmäinen luku kuvaa keskeiset teemat, joihin liikeidea perustuu eli vastuullisuuden käsitteet sekä kuluttajan, että ruokaketjun osalta, määrittelee kestävän kehityksen periaatteen ja hahmottaa liikeidean vaatimaa kysyntää trendien kautta.
Tietoperustan toinen luku käsittelee kestävää kalataloutta ja tunnistaa osa-alueita, joihin suomalainen kalatalous perustuu. Luvun tavoitteena on saavuttaa ymmärrys kestävän kehityksen mukaisesti kalastetuista ja tuotetuista kaloista. Tarkoitus on vahvistaa liikeideaa ja toimia työkaluna liikeidean mukaisen ruokatuotteen suunnittelulle.
Kolmas luku käsittelee liiketoimintasuunnitelman tarkoitusta ja siinä kuvataan alalukujen kautta tähän työhön valitun liiketoimintasuunnitelman keskeiset käsitteet.
Työn tavoitteena on tuottaa toteutuskelpoinen liiketoimintasuunnitelma, sekä ravintolakonseptin suuntaviivat. Tätä työtä on mahdollista hyödyntää uuden ravintolan perustamisen runkona tai täydentää jo olemassa olevaa ravintolakonseptia.
Työ on tehty 15.10-02.12.2021 välisenä aikana.