Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kiertävän ruokalistan suunnittelu : case Palvelukeskus Koivukaari

Lahti, Krista (2021)

 
Avaa tiedosto
Lahti_Krista.pdf (1.623Mt)
Lataukset: 


Lahti, Krista
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121790004
Tiivistelmä
Koivukaaren palvelukeskus on ikääntyneiden hoivakoti Peräseinäjoella, joka tuottaa hoivapalvelun lisäksi ruokapalveluja. Lounasravintola valmistaa ruoan palvelukeskuksen osastoille, ateriapalveluun, päivätoimintaan, vanhustentalolle ja pikkukotiin sekä ravintolan linjastoon.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää toimiva viiden viikon kiertävä lounasruokalista, jossa on huomioitu monipuolinen ruoka-aineiden riittävä kierto sekä huomioitu myös toimeksiantajan mahdollisuudet ja toiveet. Ruokalista sisältää reseptit ja muunnokset erityisruokavalioille. Ruokalistasuunnittelun tueksi on tehty asiakastyytyväisyyskysely, joka toteutettiin palvelukeskuksen asiakkaille. Kysely oli kvantitatiivinen puolistrukturoitu tutkimus.
Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia hyödynnettiin ruokalistasuunnittelussa. Palvelukeskus Koivukaaren asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa ruokaan ja eivätkä kaivanneet mitään suuria muutoksia. Heidän toiveensa koskivat hyvää perinteistä kotiruokaa.
Suunnittelun apuna on käytetty toimeksiantajan tällä hetkellä käytössä olevaa ruokalistaa, siihen tehtiin pieniä muutoksia. Päivitettyyn ruokalistaan on jätetty vanhoja tuttuja makuja, mutta vaihdettu niiden järjestystä listalla ja lisätty muutama uusi ruoka. Reseptit on luotu suoraan toimeksiantajan Jamix-keittiöjärjestelmään.
Ruokalista otetaan käyttöön alkuvuonna 2022. Toimeksiantaja käy listan läpi ja muokkaa listaa käytäntöihin ja toimintatapoihin sopiviksi.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste