Kiertävän ruokalistan suunnittelu : case Palvelukeskus Koivukaari
Lahti, Krista (2021)
Lahti, Krista
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121790004
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121790004
Tiivistelmä
Koivukaaren palvelukeskus on ikääntyneiden hoivakoti Peräseinäjoella, joka tuottaa hoivapalvelun lisäksi ruokapalveluja. Lounasravintola valmistaa ruoan palvelukeskuksen osastoille, ateriapalveluun, päivätoimintaan, vanhustentalolle ja pikkukotiin sekä ravintolan linjastoon.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää toimiva viiden viikon kiertävä lounasruokalista, jossa on huomioitu monipuolinen ruoka-aineiden riittävä kierto sekä huomioitu myös toimeksiantajan mahdollisuudet ja toiveet. Ruokalista sisältää reseptit ja muunnokset erityisruokavalioille. Ruokalistasuunnittelun tueksi on tehty asiakastyytyväisyyskysely, joka toteutettiin palvelukeskuksen asiakkaille. Kysely oli kvantitatiivinen puolistrukturoitu tutkimus.
Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia hyödynnettiin ruokalistasuunnittelussa. Palvelukeskus Koivukaaren asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa ruokaan ja eivätkä kaivanneet mitään suuria muutoksia. Heidän toiveensa koskivat hyvää perinteistä kotiruokaa.
Suunnittelun apuna on käytetty toimeksiantajan tällä hetkellä käytössä olevaa ruokalistaa, siihen tehtiin pieniä muutoksia. Päivitettyyn ruokalistaan on jätetty vanhoja tuttuja makuja, mutta vaihdettu niiden järjestystä listalla ja lisätty muutama uusi ruoka. Reseptit on luotu suoraan toimeksiantajan Jamix-keittiöjärjestelmään.
Ruokalista otetaan käyttöön alkuvuonna 2022. Toimeksiantaja käy listan läpi ja muokkaa listaa käytäntöihin ja toimintatapoihin sopiviksi.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää toimiva viiden viikon kiertävä lounasruokalista, jossa on huomioitu monipuolinen ruoka-aineiden riittävä kierto sekä huomioitu myös toimeksiantajan mahdollisuudet ja toiveet. Ruokalista sisältää reseptit ja muunnokset erityisruokavalioille. Ruokalistasuunnittelun tueksi on tehty asiakastyytyväisyyskysely, joka toteutettiin palvelukeskuksen asiakkaille. Kysely oli kvantitatiivinen puolistrukturoitu tutkimus.
Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia hyödynnettiin ruokalistasuunnittelussa. Palvelukeskus Koivukaaren asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa ruokaan ja eivätkä kaivanneet mitään suuria muutoksia. Heidän toiveensa koskivat hyvää perinteistä kotiruokaa.
Suunnittelun apuna on käytetty toimeksiantajan tällä hetkellä käytössä olevaa ruokalistaa, siihen tehtiin pieniä muutoksia. Päivitettyyn ruokalistaan on jätetty vanhoja tuttuja makuja, mutta vaihdettu niiden järjestystä listalla ja lisätty muutama uusi ruoka. Reseptit on luotu suoraan toimeksiantajan Jamix-keittiöjärjestelmään.
Ruokalista otetaan käyttöön alkuvuonna 2022. Toimeksiantaja käy listan läpi ja muokkaa listaa käytäntöihin ja toimintatapoihin sopiviksi.