Kasvispainotteisen ruoan hyväksyttävyys varhaiskasvatuksessa
Saarinki, Elina (2021)
Saarinki, Elina
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121626349
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121626349
Tiivistelmä
Ilmastonmuutos aiheuttaa erilaisia ruoantuotannon haasteita. Eläinperäisten tuotteiden tuotanto vaatii paljon maapinta-alaa, vettä ja kasvirehun tuottamista eläinten ravinnoksi. Luonnon resursseja tulisi kuitenkin käyttää mahdollisimman tehokkaasti. Kasvispainotteisen ruoan suosiminen edesauttaisi ruokajärjestelmän tasapainottamista ja vaikuttaisi suotuisasti myös ihmisten terveyteen. Ruokatottumukset kehittyvät varhaislapsuudessa, joten kasvispainotteiseen ruokaan tutustuminen tulisi aloittaa ajoissa, esimerkiksi päiväkodissa.
