Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Juhlava Päivällinen -kokkikurssi

Hiidenoja-Sirén, Tiina; Juhola, Anniina; Väkiparta, Katja (2012)

 
Avaa tiedosto
Hiidenoja-Siren Juhola Vakiparta pdf.pdf (136.3Kt)
Lataukset: 


Hiidenoja-Sirén, Tiina
Juhola, Anniina
Väkiparta, Katja
Tampereen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012120718703
Tiivistelmä
Ruokakulttuuri kuuluu tärkeänä osana yleissivistykseemme ja ruokaa pidetään tärkeänä hyvinvoinnin ja voimavarojen lähteenä. Arkielämässä ei välttämättä kuitenkaan osata toteuttaa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota, vaikka tietoa olisikin. Viime vuosina kasvanut kiinnostus ruokaa ja ruoanlaittoa kohtaan näkyy kokkikurssien suurena suosiona. Yhdessä oleminen ja puuhailu ruoanlaiton parissa koetaan mukavana vastapainona kiireiselle elämälle. Ruuan nautinnollinen valmistaminen yhdessä luo mieleenpainuvia kokemuksia. Kotitalous-aineala on ajanhengessä kehittyvää ja innostavaa, jota jokainen voi toteuttaa omien kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Ryhmämme yhtä jäsentä pyydettiin järjestämään kokkikurssia, josta saimme tarpeen ja aiheen kehittämishankkeellemme. Tutustuimme eri vapaan sivistystyön oppilaitoksien järjestämiin kokkikursseihin, joiden taustalla on käytetty Laadukkaat ruokavalinnat -opetussuunnitelmaa ja näiden avulla kehitimme oman toteutussuunnitelman Juhlava Päivällinen -kokkikurssille. Kehittämishankkeemme on toteutussuunnitelma tälle kurssille, joka on tarkoitettu toteutettavaksi missä tahansa vapaan sivistystyön oppilaitoksessa. Kurssilaisille on tarkoitus opettaa, mistä eri osista rakentuu juhlava päivällinen. Tarkoituksena on ottaa myös huomioon kestävä kehitys ja laadukas ruoka.Työmme tarkoituksena on opettaa kurssilaisia valmistamaan hyvää ruokaa esteettisesti esille laittaen.

Eri-ikäisten ja eri elämänvaiheessa olevien kurssilaisten oppimisen lähtökohdaksi nousi esiin elinikäinen oppiminen, halu oppia uutta. Elinikäisen oppimisen ajatuksena on, että yksilön kasvu ja kehittyminen jatkuu läpi elämän. Sen tavoitteena on parantaa ammattitaitoa, tietoja ja osaamista, sekä edistää henkilökohtaisten toiveiden toteutumista, aktiivista kansalaisuutta ja sosiaalisia taitoja.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste