Suomalainen teemapäivä ravintolassa Japanissa – Case: Finlandia Scarecrow
Partanen, Jere (2012)
Lataukset:
Partanen, Jere
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2012
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 1.0 Suomi
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012121018893
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012121018893
Tiivistelmä
Opinnäytetyö Finlandia Scarecrow –teemapäivän järjestämisestä on produktiivinen ja sen toimeksiantajana toimi Scarecrow Ltd., joka sijaitsee Kiotossa, Japanissa.
Vuoden 2012 alussa opinnäytetyöntekijä aloitti yhteistyön japanilaisen ravintola Scarecrow Tenhoun kanssa suunnitellakseen teemapäivän ravintolalle. Teemapäivän tarkoituksena oli tuoda värikkyyttä ravintolan tarjontaan, luoda positiivista mainosta sille sekä antaa opinnäytetyöntekijälle kokemusta projektin johdossa toimimisesta sekä vastaavanlaisten tapahtumien järjestämisestä. Teemapäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa.
Opinnäytetyön teorian pohjana toimivat lähdeteokset, joissa kerrotaan projektin vetämisestä sekä tapahtuman järjestämisestä. Nämä molemmat ovat kytköksissä toisiinsa ja teoriaosuudessa käsitelläänkin muun muassa projektiryhmän toimintaa sekä riskianalyy-sin laatimista tapahtumaa varten. Teemapäivän kulusta ja siihen johtaneista suunnitteluista kerrotaan yksityiskohtaisesti.
Teemapäivä järjestettiin heinäkuussa 2012 yhteistyössä opinnäytetyöntekijän kanssa toimi paikallisia yrityksiä ja ravintola-alan ammattilaisia. Tarkoituksena oli järjestää suomalaistyylinen teemapäivä ravintolaan. Teemapäivänä tarjoiltiin suomalaisia ruokia kuten lohikeittoa. Tätä varten projektia toteuttaneet suunnittelivat ruokalistan ja loivat mahdollisimman pohjoismaisen tunnelman ravintolaan. Opinnäytetyöntekijä toimi tapahtumassa keittiömestarina vastaten teemapäivän kaikesta toiminnasta. Teemapäivänä ravintola toimi klo 18 – 04 välisenä aikana ja oli lähes koko ajan täynnä asiakkaita.
Kehitysehdotuksia saatiin ruokien soveltamisesta edelleen japanilaisempaan makuun ja asiakkaat kehottivat teemapäivän laajempaan markkinointiin. Kokonaisuudessaan Finlandia Scarecrow -teemapäivä oli onnistunut tapahtuma, joka sai positiivista asiakaspalautetta ja täytti taloudelliset tavoitteensa.
Vuoden 2012 alussa opinnäytetyöntekijä aloitti yhteistyön japanilaisen ravintola Scarecrow Tenhoun kanssa suunnitellakseen teemapäivän ravintolalle. Teemapäivän tarkoituksena oli tuoda värikkyyttä ravintolan tarjontaan, luoda positiivista mainosta sille sekä antaa opinnäytetyöntekijälle kokemusta projektin johdossa toimimisesta sekä vastaavanlaisten tapahtumien järjestämisestä. Teemapäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa.
Opinnäytetyön teorian pohjana toimivat lähdeteokset, joissa kerrotaan projektin vetämisestä sekä tapahtuman järjestämisestä. Nämä molemmat ovat kytköksissä toisiinsa ja teoriaosuudessa käsitelläänkin muun muassa projektiryhmän toimintaa sekä riskianalyy-sin laatimista tapahtumaa varten. Teemapäivän kulusta ja siihen johtaneista suunnitteluista kerrotaan yksityiskohtaisesti.
Teemapäivä järjestettiin heinäkuussa 2012 yhteistyössä opinnäytetyöntekijän kanssa toimi paikallisia yrityksiä ja ravintola-alan ammattilaisia. Tarkoituksena oli järjestää suomalaistyylinen teemapäivä ravintolaan. Teemapäivänä tarjoiltiin suomalaisia ruokia kuten lohikeittoa. Tätä varten projektia toteuttaneet suunnittelivat ruokalistan ja loivat mahdollisimman pohjoismaisen tunnelman ravintolaan. Opinnäytetyöntekijä toimi tapahtumassa keittiömestarina vastaten teemapäivän kaikesta toiminnasta. Teemapäivänä ravintola toimi klo 18 – 04 välisenä aikana ja oli lähes koko ajan täynnä asiakkaita.
Kehitysehdotuksia saatiin ruokien soveltamisesta edelleen japanilaisempaan makuun ja asiakkaat kehottivat teemapäivän laajempaan markkinointiin. Kokonaisuudessaan Finlandia Scarecrow -teemapäivä oli onnistunut tapahtuma, joka sai positiivista asiakaspalautetta ja täytti taloudelliset tavoitteensa.