Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Omavalvontasuunnitelman päivittäminen : Ravintola C

Kuukkanen, Matti (2012)

 
Avaa tiedosto
Kuukkanen_Matti.pdf (1.275Mt)
Lataukset: 


Kuukkanen, Matti
Tampereen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012121319337
Tiivistelmä
Omavalvontasuunnitelma on lain mukaan kaikille elintarvikealan toimijoille pakollinen kirjallinen suunnitelma, jossa huomioidaan oman toiminnan riskit pyrkien kontrolloimaan ja ehkäisemään niitä. Se perustuu lainsäädöksiin, joista uusin tuli voimaan vuonna 2011. Omavalvonnan toteutumista valvovat viranomaiset.

Tässä opinnäytetyössä päivitettiin Tampereella sijaitsevan Ravintola C:n omavalvonta-suunnitelma sen liikeidean ja toiminnan sekä alan vaatimusten mukaiseksi. Työn tekijä työskentelee kyseisessä ravintolassa. Kohderavintolan omistaja pyysi, että aiheesta teh-täisi opinnäytetyö, koska hänen mielestään nykyinen omavalvontasuunnitelma kaipasi päivittämistä. Työ sisältää Ravintola C:n esittelyn, teoriaosuuden elintarviketurvallisuu-desta, tietoa lainsäädännöstä ja valvonnasta sekä omavalvontasuunnitelman vaatimukset.

Aiheeseen liittyvä tutkimus toteutettiin teemahaastatteluina ravintolan omistajille ja valvojaviranomaiselle. Tutkimuskysymykset liittyivät uuden omavalvontasuunnitelman sisällön päivittämiseen lain vaatimusten sekä kohderavintolan omistajien tarpeiden mu-kaiseksi. Haastatteluista selvisi, että nykyinen omavalvonta kohderavintolassa on puut-teellista perehdytyksen, valvonnan sekä kirjaamisen osalta. Viranomaisnäkökulmasta laki on muuttunut viime suunnitelman teon jälkeen, ja tulevaisuudessa tulee myös muutoksia, joihin pitää jo nyt varautua.

Omavalvontasuunnitelman päivittämisessä kiinnitettiin huomiota tutkimustietojen pe-rusteella saatuihin aiheisiin sekä kohderavintolan toiminnan keskeisiin aiheisiin. Tavoit-teena oli tehdä mahdollisimman helposti toimintaan sulautuva ja selkeä omavalvonta-suunnitelma. Apuna käytettiin tämän opinnäytetyön tietoja, vanhaa omavalvontasuunni-telmaa, ravintolan toiminnassa vastaan tulleita tilanteita sekä malleja aiheesta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste