Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Strategiset linjaukset Kokkolan kaupungin ruokapalveluyksikössä

Simunaniemi, Mervi; Manninen, Marjo (2013)

 
Avaa tiedosto
Manninen_Marjo ja Simunaniemi_Mervi.pdf (686.8Kt)
Lataukset: 


Simunaniemi, Mervi
Manninen, Marjo
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201304255147
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli perehtyä julkisen organisaation strategiaan, strategiasuunnitteluun ja -prosessiin. Opinnäyteyön tavoitteena oli luoda Kokkolan kaupungin ruokapalveluyksikölle linjaukset perusstrategiaan, koska sillä ei ole ruokapalvelustrategiaa. Näiden linjauksien pohjalta tehdään ruokapalveluyksikölle perusstrategia, joka toimii työkaluna toiminnassa ja kehittämisessä.

Tietoperustassa käytettiin strategiaa ja ruokapalvelua käsittelevää kirjallisuutta ja Internet-lähteitä. Teoriaosassa käsiteltiin julkista ruokapalvelua ja siihen liittyviä lainsäädännön asettamia vaatimuksia, säädöksiä ja suosituksia sekä ruokapalvelun tilaa tänä päivänä ja tulevaisuudessa, strategiaa, strategiasuunnittelua ja -prosessia. Tutkimusaineistoina käytettiin mm. Kokkolan kaupungin koti- ja intranetsivuja, koulutusmateriaalia, kokouspöytäkirjoja ja muistioita sekä ruokapalveluyksikölle tehtyä sähköistä kyselyä. Kyselyn avulla tuotiin esille henkilöstön näkemyksiä ruokapalveluyksikön toiminnasta ja kehittämisestä. Lisäksi tutkimusmenetelmänä käytettiin havainnointia ja hiljaista tietämystä.

Tulosten ja aikaisemmin kerätyn aineiston perusteella laadittiin ruokapalvelulle toimintaympäristöanalyysi, SWOT-analyysi, missio, päämäärät ja arvot. Ruokapalvelun visiona on olla paras palvelukumppani, haluttu ja arvostettu työnantaja. Arvoiksi linjattiin asiakaslähtöisyys, taloudellisuus, osaaminen ja vastuullisuus. Kehittämisen kohteiksi nostettiin mm. tiedottamisen lisääminen, asiakas- ja henkilöstökyselyt ja atk-ohjelmien käytön lisääminen.

Työn tuloksena saadut strategiset linjaukset antavat hyvän pohjan tulevalle strategiatyölle ja suunnan tulevaisuuden toiminnalle. Työn ohessa saatiin myös aikaisemmat koulutus- ja projektimateriaalit tuotua hallinnon tietoisuuteen ja henkilökunnan ääni kuuluviin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste