Affärsplan för ett kafé
Blomqvist, Freja (2013)
Blomqvist, Freja
Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305066558
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305066558
Tiivistelmä
Syftet med det här arbetet är att göra en affärsplan för ett framtida kafé med rockabillytema i Helsingfors. Arbetet tar upp olika faser som hör till en strukturerad affärsplan för att belysa läsaren om vad det krävs för att grunda ett eget kafé.
Arbetet är indelat i en teoretisk och empirisk del, där den teoretiska delen beskriver
vad en affärsplan bör innehålla, där den empiriska delen tar upp vad skribenten själv ämnat ha i sin affärsplan.
Konkurrenssituationen på marknaden är hård och för att klara sig och bli ett fram-gångsrikt kafé kräver det, förutom kunskap om konkurrenterna, även kunskap om hur man differentierar sig på marknaden och når sitt kundsegment.
Affärsplanen fungerar här som ett strukturgivande hjälpmedel för den framtida verksamheten.
Arbetet har utförts som en praktikfallsmetod kombinerat med en litteraturstudie. Dessa metoder har använts för att ge mer frihet för skribenten att hantera och formu-lera empiriskt material.
Kalkylerna över verksamheten i detta arbete är grova uppskattningar eftersom det vid skrivande stund inte är aktuellt att grunda kaféet. The purpose of this work is to make a business plan for a future café with rockabilly theme in Helsinki. The work addresses the different phases belonging to a structured business plan, to illuminate the reader about what it takes to establish his own café.
The work is divided into a theoretical and empirical part, where the theoretical part describes what a business plan should include, where the empirical part deals with what the author herself intended to have in the business plan.
The competitive situation in the market is tough and to survive and become a success-ful café requires, in addition to knowledge of competitors, including knowledge of how to differentiate oneself in the market and how to reach the customer segments.
The business plan works here as a structuring tool for future operations.
The work has been carried out as a case study method combined with a literature re-view. These methods have been used to provide more freedom for the writer to handle and formulate empirical material.
The calculations of the operation in this work are rough estimations because at the time of writing it is not current to establish the café.
Arbetet är indelat i en teoretisk och empirisk del, där den teoretiska delen beskriver
vad en affärsplan bör innehålla, där den empiriska delen tar upp vad skribenten själv ämnat ha i sin affärsplan.
Konkurrenssituationen på marknaden är hård och för att klara sig och bli ett fram-gångsrikt kafé kräver det, förutom kunskap om konkurrenterna, även kunskap om hur man differentierar sig på marknaden och når sitt kundsegment.
Affärsplanen fungerar här som ett strukturgivande hjälpmedel för den framtida verksamheten.
Arbetet har utförts som en praktikfallsmetod kombinerat med en litteraturstudie. Dessa metoder har använts för att ge mer frihet för skribenten att hantera och formu-lera empiriskt material.
Kalkylerna över verksamheten i detta arbete är grova uppskattningar eftersom det vid skrivande stund inte är aktuellt att grunda kaféet.
The work is divided into a theoretical and empirical part, where the theoretical part describes what a business plan should include, where the empirical part deals with what the author herself intended to have in the business plan.
The competitive situation in the market is tough and to survive and become a success-ful café requires, in addition to knowledge of competitors, including knowledge of how to differentiate oneself in the market and how to reach the customer segments.
The business plan works here as a structuring tool for future operations.
The work has been carried out as a case study method combined with a literature re-view. These methods have been used to provide more freedom for the writer to handle and formulate empirical material.
The calculations of the operation in this work are rough estimations because at the time of writing it is not current to establish the café.