Kausiravintolatoiminnan uudelleen käynnistäminen : Kausiravintolan käsikirja
Hokkanen, Johanna (2013)
Hokkanen, Johanna
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305097401
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305097401
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on luonteeltaan kehittämistehtävä, jonka tarkoituksena on selkeyttää ja aikatauluttaa kausiravintolatoimintaan liittyviä uudelleen avaamisen toimenpiteitä yrittäjän näkökulmasta. Kausiravintoloille suunnatun käsikirjan ja yleisen kirjallisen ohjeistuksen tavoitteena on kausiravintolayrittäjien ravintolan uudelleen avaamiseen liittyvän prosessin kehittäminen toimenpiteiden vaiheistamisen avulla.
Opinnäytetyön tiedonhankinta on toteutettu laadullisena tutkimuksena, jossa haastattelun ja osallistuvan havainnoinnin tarkoituksena on koota kausiravintoloiden uudelleen avaamiseen liittyvät toimenpiteet kokonaisuudeksi. Kausiravintoloihin kohdistunut teoriatieto on vähäistä, joka vaikutti tutkimuksen laadun sekä tiedonhankintamenetelmien valintaan. Ravintoloitsijan haastattelu suoritettiin helmikuussa 2013 ja saatuja tietoja tarkennettiin havainnoinnin ohella viikonloppuisin maalis- ja huhtikuussa 2013.
Opinnäytetyön kirjallisuusosan pääaiheet liittyvät kausiravintolan liiketoiminnan uudelleen käynnistämiseen ja ne on jaettu kolmeen osaan eli toimintakauden suunnitteluun, liiketoiminnan päivittämiseen ja toimintakauden käynnistämiseen. Näiden aihealueiden pohjalta tiivistetty käsikirja on suunnattu yrittäjien apuvälineeksi. Kokonaisuudessaan opinnäytetyö havainnollistaa ja selkeyttää uudelleen avaamisen prosessia.
Opinnäytetyön toimeksiantajan näkökulmasta tiivis aikataulutettu käsikirja on tarpeellinen apuväline ja se toimii ohjenuorana ja muistilistana monien eri toimenpiteiden hoitamisessa. Opinnäytetyössä toimenpiteiden aikataulutus on ohjeellinen eri tietolähteistä koottu kokonaisuus. Ohjeistavan käsikirjan avulla yrittäjän on mahdollista analysoida myös eri kohteiden vahvuuksia sekä heikkouksia ja laatia toimenpidelomakkeen avulla ravintolaansa sopiva aikataulutus.
Opinnäytetyön tiedonhankinta on toteutettu laadullisena tutkimuksena, jossa haastattelun ja osallistuvan havainnoinnin tarkoituksena on koota kausiravintoloiden uudelleen avaamiseen liittyvät toimenpiteet kokonaisuudeksi. Kausiravintoloihin kohdistunut teoriatieto on vähäistä, joka vaikutti tutkimuksen laadun sekä tiedonhankintamenetelmien valintaan. Ravintoloitsijan haastattelu suoritettiin helmikuussa 2013 ja saatuja tietoja tarkennettiin havainnoinnin ohella viikonloppuisin maalis- ja huhtikuussa 2013.
Opinnäytetyön kirjallisuusosan pääaiheet liittyvät kausiravintolan liiketoiminnan uudelleen käynnistämiseen ja ne on jaettu kolmeen osaan eli toimintakauden suunnitteluun, liiketoiminnan päivittämiseen ja toimintakauden käynnistämiseen. Näiden aihealueiden pohjalta tiivistetty käsikirja on suunnattu yrittäjien apuvälineeksi. Kokonaisuudessaan opinnäytetyö havainnollistaa ja selkeyttää uudelleen avaamisen prosessia.
Opinnäytetyön toimeksiantajan näkökulmasta tiivis aikataulutettu käsikirja on tarpeellinen apuväline ja se toimii ohjenuorana ja muistilistana monien eri toimenpiteiden hoitamisessa. Opinnäytetyössä toimenpiteiden aikataulutus on ohjeellinen eri tietolähteistä koottu kokonaisuus. Ohjeistavan käsikirjan avulla yrittäjän on mahdollista analysoida myös eri kohteiden vahvuuksia sekä heikkouksia ja laatia toimenpidelomakkeen avulla ravintolaansa sopiva aikataulutus.