Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opetuskeittiön käytännön toimintojen kehittämissuunnitelma

Heikkilä, Piia (2013)

 
Avaa tiedosto
Heikkila_Piia.pdf (1023.Kt)
Lataukset: 


Heikkilä, Piia
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305148404
Tiivistelmä
Tämän produktityyppisen opinnäytetyön tarkoituksena oli tehdä Helsingin Haagassa sijaitsevaan HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opetuskeittiöön kehittämissuunnitelma. Koulussa koulutetaan liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita ja lisäksi se tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Kehittämissuunnitelman lähtökohtana oli opettajakunnan esittämä toive. Kehittämissuunnitelma toteutettiin siten, että se soveltuu opetuskeittiön käyttäjäkunnalle ja voisi toimia apuna jokapäiväisessä työskentelyssä. Työn tarkoituksena on saada keittiötyöskentelyä tehokkaammaksi, sujuvammaksi ja turvallisemmaksi.

Teoriaosuudessa käsitellään yleisesti opetuskeittiön historiaa ja suunnittelua. Tämän lisäksi opinnäytetyössä käydään läpi elintarvikelainsäädäntöä. Työn empiriassa keskitytään teoriaosuuden pohjalta siihen, miten opetuskeittöön suunniteltiin toimiva kehittämissuunnitelma. HACCP-järjestelmä toimii osana kehittämissuunnitelmaa, jonka avulla pyritään luomaan keittiötoiminnalle hyväksyttävä elintarviketurvallisuus. Havainnoinnin ja haastattelujen perusteella löytyivät ne opetuskeittiön kohteet, jotka päätettiin ottaa mukaan kehittämissuunnitelmaan. Nämä kohteet liittyivät puhtaanapitoon, keittiötoimintaan sekä mahdollisten ongelma- ja vaaratilanteiden ennakointiin.

Opinnäytetyö perustuu Matkailu-ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n omavalvontasuunnitelman malliin, jonka pohjalta laadittiin kehittämissuunnitelma HAAGA-HELIA:n ammattikorkeakoulun opetuskeittiöön. Työ sisältää yksilöidyt seurantalomakkeet sekä toimintaohjeet opetuskeittiössä työskentelylle.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste