Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Maakunnallisen ruokatuotteen suunnittelu ja toteutus Karjalan Messuille 2012

Tahvanainen, Tiia (2013)

 
Avaa tiedosto
ONT Tiia.pdf (1.715Mt)
Lataukset: 


Tahvanainen, Tiia
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305138227
Tiivistelmä
Karjalan Messut on koko perheen suurtapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein eri puolilla Itä-Suomea. Tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1957 ja viimeisimmät messut olivat Joensuussa 8-10.6.2012.

Joensuun Teatteriravintola vastasi vuoden 2012 messuravintolasta, jossa tarjottiin lou-nasta näytteilleasettajille. Messuravintola rakennettiin jäähallille ja ruoka valmistettiin sekä kuljetettiin sinne Joensuun kaupungilta vuokratusta keittiöstä. Kolmen päivän ai-kana lounastajia kävi yhteensä noin 3200.

Tapahtuman ruokatuotteen tuli tukea Karjalan Messujen maakunnallista teemaa. Lounas koostui ravitsevasta ja monipuolisesta ruoasta, jossa näkyi karjalainen ruokakulttuuri sekä lähiruoka. Lounaan tuli olla samalla hyvin valmistettua kotiruokaa, jolloin se vastasi laadullisesti Joensuun Teatteriravintolan tasoa. Lisäksi ruoan helppo valmistus, kustannukset sekä säilyvyys eli ruoan turvallisuus huomioitiin suunnittelua tehdessä.

Toteutus osoitti suunnitelmat toimiviksi. Lounaan järjestelyt sujuivat hyvin ja ruokatuote onnistui. Teemahaastattelulla saatu palaute oli positiivista. Joensuun Teatteriravintola saavutti tavoittelemansa markkina-arvon osallistumalla messuille.

Työ on toiminnallinen, joka sisältää tietoperustan lisäksi produktin eli tuotoksen. Työn tuotoksena syntyi reseptiikka, joka sisältää kolmen päivän lounaalla tarjottavien ruokien ohjeet. Reseptiikkaa voi käyttää työkaluna vastaavanlaisia tilaisuuksia järjestettäessä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste