Ravintolaliiketoiminnan aloittaminen Seinäjoella
Laitala, Sami (2013)
Laitala, Sami
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013053112041
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013053112041
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä selvitetään ravintolayrittäjyyden mahdollisuutta ja näkymiä. Työssä käsitellään ravintolalle tärkeitä tekijöitä ja perehdytään niihin. Erityisesti huomiota kiinnitetään erilaisiin trendeihin, kuten lähiruokaan.
Opinnäytetyö toteutetaan omiin tarpeisiin aikajänteellä seuraavat 20 vuotta. Tässä ajassa maailma ehtii kuitenkin muuttua, ja sitä muutosta pohditaan työn tutkimusosuudessa.
Ruoka - ja ravintoalalla on kilpailijoita useasta eri alasta. Seinäjoella on jo valmiiksi kova kilpailu, mutta omasta mielestäni tarpeeksi hyviä ravintoloita ei ole – eikä niitä voi olla koskaan liikaa.
Opinnäytetyö vahvisti yrittäjyyshaluja. Ravintoala sai tukea alleen, mutta samalla myös lähiruoan kasvatuksesta löytyy liiketaloudellista ajatusta. Ravintoloitsijan on järkevää kasvattaa itse esim. yrttejä tai ainakin perehtyä niiden kasvatukseen.
Opinnäytetyö toteutetaan omiin tarpeisiin aikajänteellä seuraavat 20 vuotta. Tässä ajassa maailma ehtii kuitenkin muuttua, ja sitä muutosta pohditaan työn tutkimusosuudessa.
Ruoka - ja ravintoalalla on kilpailijoita useasta eri alasta. Seinäjoella on jo valmiiksi kova kilpailu, mutta omasta mielestäni tarpeeksi hyviä ravintoloita ei ole – eikä niitä voi olla koskaan liikaa.
Opinnäytetyö vahvisti yrittäjyyshaluja. Ravintoala sai tukea alleen, mutta samalla myös lähiruoan kasvatuksesta löytyy liiketaloudellista ajatusta. Ravintoloitsijan on järkevää kasvattaa itse esim. yrttejä tai ainakin perehtyä niiden kasvatukseen.