Asiakastyytyväisyystutkimus : Ravintola Ohranjyvän lounas
Viljanen, Satu (2013)
Viljanen, Satu
Tampereen ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060312437
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060312437
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee Ravintola Ohranjyvän lounasasiakkaiden tyytyväisyyttä lounaa-seen ja palveluun. Teoriaosuudessa on käsitelty asiakastyytyväisyyttä laadun näkökulmasta, asiakasryhmien segmentointia sekä markkinoinnin kilpailukeinoja.
Teoriaosuuden pohjalta laadin asiakastyytyväisyyskyselyn, jossa kysyttiin asiakkaiden mielipiteitä muun muassa lounaan hinta-laatusuhteesta ja lounasvalikoimasta, asiakas-palvelusta ja ravintolan siisteydestä. Lounasasiakkailta kerättiin vastauksia asiakastyytyväisyyskyselylomakkeilla toukokuussa viikolla 20 yhteensä 73 kappaletta.
Asiakkailta saamieni vastausten keskiarvojen ja kommenttien analysoinnin jälkeen voidaan päätellä, että Ohranjyvän lounasasiakkaat ovat pääsääntöisesti hyvin tyytyväisiä lounaaseen. Ravintola voi kuitenkin kehittää lounasta ja kasvattaa asiakastyytyväisyyttä entisestään kiinnittämällä huomiota muun muassa lounasannosten kokoon, ravintolan siisteyteen ja kanta-asiakkuussuhteiden lisäämiseen.
Teoriaosuuden pohjalta laadin asiakastyytyväisyyskyselyn, jossa kysyttiin asiakkaiden mielipiteitä muun muassa lounaan hinta-laatusuhteesta ja lounasvalikoimasta, asiakas-palvelusta ja ravintolan siisteydestä. Lounasasiakkailta kerättiin vastauksia asiakastyytyväisyyskyselylomakkeilla toukokuussa viikolla 20 yhteensä 73 kappaletta.
Asiakkailta saamieni vastausten keskiarvojen ja kommenttien analysoinnin jälkeen voidaan päätellä, että Ohranjyvän lounasasiakkaat ovat pääsääntöisesti hyvin tyytyväisiä lounaaseen. Ravintola voi kuitenkin kehittää lounasta ja kasvattaa asiakastyytyväisyyttä entisestään kiinnittämällä huomiota muun muassa lounasannosten kokoon, ravintolan siisteyteen ja kanta-asiakkuussuhteiden lisäämiseen.