Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Lihaketjun eri sidosryhmien käsitysten vertailua sikojen ja nautojen hyvinvointiasioissa

Kuuppelomäki, Kimmo; Perkiö, Leena (2013)

 
Avaa tiedosto
Kuuppelomaki_Kimmo.pdf (557.6Kt)
Lataukset: 


Kuuppelomäki, Kimmo
Perkiö, Leena
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060312538
Tiivistelmä
Keskustelu eläinten hyvinvoinnista on lisääntynyt yhteiskunnassa ja sen merkitys eläintuotannon parissa toimiville tahoille on kasvanut. Joillekin kuluttajille eläinten hyvinvointi on nousemassa yhdeksi ostopäätöksen valintakriteeriksi ja osalle kuluttajista eläinten hyvinvointi on tärkeä asia vaikka eivät itse lihaa edes söisikään. Eläinten hyvinvointiin liittyen on tehty useita eri tutkimuksia, niin Euroopassa kuin Suomessakin. Tutkimustuloksia on alettu soveltamaan käytännössä lihaketjun eri tasoilla.
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, eroavatko lihaketjun eri sidosryhmien käsitykset sikojen ja nautojen hyvinvointiasioissa. Mielipiteiden poiketessa toisistaan tarkoituksena oli selvittää mielipiteiden eroavaisuudet sekä niihin vaikuttavia tekijöitä. Tutkimus suoritettiin empiirisenä tutkimuksena ja tämän kvalitatiivisen tutkimuksen strategiana oli Survey-tutkimus. Aineisto kerättiin teemahaastattelun avulla. Tutkimukseen haastateltiin lihaketjun sidosryhmiä eli tuottajia, elintarvikeyhtiön edustajia sekä kaupan ja ravintolan edustajia. Lisäksi aineistona lähinnä teoriaosuuteen käytettiin Eläintautien torjuntayhdistys ETT ry:n toiminnanjohtajan haastattelua.
Lihaketjun sidosryhmistä tuottajat ja elintarvikeyhtiö olivat usein samalla kannalla eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Kaupalla ja ravintolalla oli usein näiden edellisten ajatuksista poikkeava mielipide lähinnä heidän näkökulmansa erilaisuuden vuoksi. Tulokset haastateltavien vastaussuunnista vastasivat alkuperäistä mielikuvaa, jonka mukaan lihaketjun alkupää eli tuottajat ja elintarvikeyhtiö, ovat perehtyneet enemmän eläinten hyvinvointiasioihin käytännön tasolla kuin ketjun loppupää, eli kauppa ja ravintola.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste