Eteläsavolainen ála carte
Häkkinen, Pekka (2013)
Häkkinen, Pekka
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060513031
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060513031
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni on suunnitella Ravintola Talliin a´la carte menu, joka tuo esiin eteläsavolaisten tuottajien raaka-aineita sekä tuotteita.
Etelä-Savossa on laaja lähituottajien verkosto ja Etelä-Savon alueella on tällä hetkellä noin 125 lähiruoka- tai lähituottajayritystä, jotka tarjoavat monipuolisia palveluita raaka-aineista valmii-siin tuotteisiin.
Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään. Tältä pohjalta lähdin tuote kehittämään listaa ruoista, jotka aikoisin toteut-taa.
Työni oli hyvin pitkälti tuotekehitystä johon kului suurin osa ajasta. Se oli ideointia, jonka tar-koitus oli luoda jotain uutta, mutta silti maittavaa maanläheistä ruokaa. Raaka-aineet ovat listalla yksinkertaisia, joten tämä vähentää turhia raaka-ainehankintoja.
Lopullisellelistalle tuli seuraavat tuotteet: Karpalosalaat-ti,Lammascarpaccio,Järvikalamousse,Suppilovahvero Cappuccino,Kalkkunarulla,Paistettua ku-haa chorizo paistosta,Basilikaista naudan ulkofilettä ja juurespyree,Hanhen rintaa ja kaalimuhen-nos,Parsarisotto,Possun ulkofilettä mustaherukkakastikkeella,Pikainen pannukakku,Pannacotta (vadelmia/timjamia),Uunijäätelö,Friteeratut omenat vihreä tee jäätelö,Suklaamarkiisi.
Etelä-Savossa on laaja lähituottajien verkosto ja Etelä-Savon alueella on tällä hetkellä noin 125 lähiruoka- tai lähituottajayritystä, jotka tarjoavat monipuolisia palveluita raaka-aineista valmii-siin tuotteisiin.
Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään. Tältä pohjalta lähdin tuote kehittämään listaa ruoista, jotka aikoisin toteut-taa.
Työni oli hyvin pitkälti tuotekehitystä johon kului suurin osa ajasta. Se oli ideointia, jonka tar-koitus oli luoda jotain uutta, mutta silti maittavaa maanläheistä ruokaa. Raaka-aineet ovat listalla yksinkertaisia, joten tämä vähentää turhia raaka-ainehankintoja.
Lopullisellelistalle tuli seuraavat tuotteet: Karpalosalaat-ti,Lammascarpaccio,Järvikalamousse,Suppilovahvero Cappuccino,Kalkkunarulla,Paistettua ku-haa chorizo paistosta,Basilikaista naudan ulkofilettä ja juurespyree,Hanhen rintaa ja kaalimuhen-nos,Parsarisotto,Possun ulkofilettä mustaherukkakastikkeella,Pikainen pannukakku,Pannacotta (vadelmia/timjamia),Uunijäätelö,Friteeratut omenat vihreä tee jäätelö,Suklaamarkiisi.