Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Raaka-ainetietojen päivitys Raisio Oyj:n elintarvikeyksikössä

Multanen, Heidi (2013)

 
Avaa tiedosto
MULTANEN_HEIDI.pdf (451.0Kt)
Lataukset: 


Multanen, Heidi
Turun ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013112417916
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä päivitettiin Raisio-yhtymän elintarvikeyksikön raaka-ainetiedot SAP-toiminnanohjausjärjestelmään. Raaka-aineiden nimet yhtenäistettiin, niiden Master data päivitettiin ja käytöstä poistuneet nimikkeet poistettiin järjestelmästä. Lisäksi ne raaka-aineet, joilta eräseuranta vielä puuttui, muutettiin eräseurattaviksi.

Työllä haluttiin varmistaa, että jatkossa varaston hyvinvointia pystytään seuraamaan suoraan osto-osastolta käsin, kun aiemmin vastuu säilyvyysaikojen seurannasta oli pääosin varastoilla. Kun raaka-aineiden parasta ennen -aikoja voidaan seurata SAP:n kautta, pystytään minimoimaan raaka-aineen vanhentumisen riskiä ja ennaltaehkäisemään hävikistä aiheutuvia kustannuksia. Projektin aikana työstettiin myös eräseurannan lisäystä koskeva ohje, joka toimii apuna, mikäli eräseurantaan on tehtävä muutoksia myös tulevaisuudessa.

Työn teoriaosuudessa kerrotaan toiminnanohjausjärjestelmistä ja syvennytään erityisesti Raisio-yhtymällä käytössä olevaan SAP-järjestelmään. Lisäksi teoriaosuudessa määritellään käsite Master data ja kerrotaan tiedon varastoinnin merkityksestä yrityksissä. Teoriaosuuden tarkoitus on auttaa lukijaa ymmärtämään projektin toteutusympäristöä sekä yhtenä lopputuotoksena syntynyttä eräseurantaohjetta.

Opinnäytetyön toteutusosassa käydään läpi yksityiskohtaisesti kaikki projektin vaiheet sekä saavutetut tulokset. Lisäksi arvioidaan projektin haasteita ja sitä, kuinka ne ratkaistiin. Projektissa saavutetut hyödyt voidaan jakaa kolmeen osaan. Päivitetyt raaka-ainetiedot auttavat ostajia päivittäisessä työssä, kun esimerkiksi pakkauskoot, toimittajatiedot ja muut tärkeät asiat ovat ajan tasalla. Eräseurannan lisäämisellä raaka-aineiden säilyvyysaikoja voidaan tarkastella osto-osastolta, minkä ansiosta hävikin riski on aiempaa pienempi ja tuoteturvallisuus parempi. Myös toimitusvarmuus paranee, kun raaka-aineiden ikähaasteet huomioidaan ajallaan. Lisäksi yrityksellä on käytössään ohje, jota sen työntekijät voivat käyttää, mikäli jatkossa tulee tarvetta eräseurannanlisäyksille.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste