Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintola Raffaellon ruokalistan uudistaminen

Kukkonen, Mikko (2013)

 
Avaa tiedosto
Opinnaytetyo Mikko Kukkonen.pdf (8.096Mt)
Lataukset: 


Kukkonen, Mikko
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120820426
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimii ravintola Raffaello. Helsingissä Aleksan- terinkadulla sijaitseva Raffaello on palvellut asiakkaita jo yli 20 –vuotta. Vuoden 2006 jälkeen Raffaellon ruokalista on pysynyt lähes muuttumattomana.

Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella Raffaelloon uusi ruokalista. Suunnitte- lun lähtökohtana oli tuoda Raffaellon ruokatuote lähemmäs italialasta ruokakulttuuria, keventämällä sekä parantamalla ruoan tasalaatuisuutta ja houkuttelevuutta.

Uuden ruokalistan suunnittelu aloitettiin syyskuussa 2012. Ensimmäisenä vaiheena oli selvittää millainen linja ruokalistalle rakennetaan. Tämän jälkeen mietittiin konkreetti- sesti uusia annoksia aina helmikuuhun 2013 asti, jolloin tehtiin lukuisia tuotetestauksia sekä koeannoksia. Uusi ruokalista julkaistiin toukokuussa 2013.

Uudistettu ruokalista on saanut runsaasti positiivista palautetta niin Raffaellon henkilö- kunnalta, kuin asiakkailtakin. Ruoan laatu ja yleisilme on parantunut huomattavasti sekä keittiön henkilökunnan ammattitaito on noussut niin ikään uudelle tasolle. Uusi ruoka- lista uudistaa Raffaellon listaruokatarjontaa parantamalla ruoan tasalaatuisuutta sekä kasvattamalla ruoka-annosten visuaalista yleisilmettä. Näin Raffaello pystyy kilpaile- maan ruokatuotteella paremmin muiden keskitason ruokaravintoloiden kanssa.

Jotta ruokalistan uudistaminen onnistuisi myös jatkossa, tulisi koko prosessista laatia erillinen projektinhallintakaavio, jonka avulla pysyttäisiin aikataulussa. Suunnittelupro- sessiin tulisi myös kohdistaa nykyistä enemmän resursseja.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste