Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kohti parempaa tulosta : lounaskahvilan liiketoiminnan kehittäminen

Lainio, Pirjo (2013)

 
Avaa tiedosto
Lainio Pirjo.pdf (660.7Kt)
Lataukset: 


Lainio, Pirjo
Turun ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013121421214
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä keskityttiin kehittämään lounaskahvilan toimintoja tuloksellisempaan suuntaan. Ongelmana oli henkilöstökulujen suuruus suhteessa liikevaihtoon. Tavoitteena oli catering-palvelun myynnin lisääminen uuden yhteistyökumppanin avulla. Liikevaihdon kasvaminen tulee tapahtua samalla henkilöstökokoonpanolla, jotta henkilöstökulut saadaan alan suositussuhteen tasolle.
Kehittämisen lähtökohtatilanne ja tarve kartoitettiin yritysanalyysillä 2012 sekä yrittäjän kanssa neuvottelemalla. Päädyimme uuden yhteistyökumppanin etsintään ja sitä kautta myynnin lisäämiseen. Jotta myyntiä voidaan lisätä samalla henkilömäärällä, tulee toimintoja tehostaa. Työtä ja sen tehostamista kehitettiin havainnoinnilla ja osaamisen kartoittamisen avulla. Työn havainnoinnin seurauksena päädyttiin kehittämään työilmapiiriä ratkaisukeskeisen mallin avulla ja sitä kautta vaikuttamaan työn tehokkuuteen.
Ruoanvalmistusprosessin tasaisen laadun varmistamiseksi luotiin vakioruokaohjeita catering-palvelutoimintaan. Catering-palvelua kehitettiin kuvaamalla muistotilaisuuden palvelupolku ja luomalla tarjoiluhenkilökunnalle toimintaohjeet. Tämä tapahtui havainnoimalla tilaisuutta asiakkaana sekä ulkopuolisena havainnoijana.
Opinnäytetyön tuloksena lounaskahvilan työntekijöille luotiin selkeä ohjeistus työhön. Toimenkuvat selkeytettiin ja dokumentoitiin sekä luotiin vakioruokaohjeisto. Catering-palvelun työtehtävät asiakaskontaktipisteineen dokumentoitiin ja ohjeistettiin. Catering-palvelun myynnin lisäämiseksi luotiin muistotilaisuuksien ruokalistakansio. Tämän kansion avulla asiakkaille myydään catering-palvelua suoraan lounaskahvilasta muistotilaisuuksiin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste