Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kasvisruokareseptejä Palkuaisen hernetempestä suurkeittiöille

Vainio, Marika (2013)

 
Avaa tiedosto
Vainio_Marika.pdf (1.430Mt)
Lataukset: 


Vainio, Marika
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013121621425
Tiivistelmä
Tämä työ on tehty toimeksiantona yritykselle Palkuainen. Palkuainen valmistaa suomalaista tempeä Lammilla. Produktina syntyneet reseptit julkaistaan Palkuaisen Internet-sivuilla. Reseptien avulla Palkuainen pyrkii kasvattamaan ja laajentamaan myyntiään julkisen sektorin puolelle.

Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää kasvisruokareseptejä suurkeittiöille Palkuaisen hernetempestä. Tempe on Indonesialainen kasvisruokatuote, joka tavanomaisesti valmistetaan soijapavuista. Tempen lisäksi työssä käsitellään joukkoruokailua ja ravitsemusta sekä tämänhetkisiä trendejä; lähi-, luomu- ja kasvisruokaa.

Tavoitteiksi resepteille määräytyi laktovegetarisuus, suurkeittiöön soveltuvuus, kustannustehokkuus sekä hyvä ravitsemuksellinen laatu. Lisäksi tuotteista pyrittiin tekemään maukkaita ja houkuttelevia.

Ruoat ideoitiin ja suunniteltiin joukkoruokailuun soveltuviksi. Reseptejä testattiin ja hiottiin HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opetuskeittiössä. Ohjeet laadittiin suurkeittiön käyttöön sopiviksi. Osa resepteistä testattiin kuluttajilla kahdella eri kerralla.

Tavoitteet pääpiirteisesti saavutettiin. Resepteistä kolme oli laktovegetaarisia ja yksi vegaaninen. Raaka-aineiden muoto ja tarvittavat keittiölaitteet sekä selkeät ohjeet takaavat soveltumisen suurkeittiöön. Raaka-ainekulut laskettiin valmiista ohjeista ja ne pysyivät maltillisina. Ravitsemusta tutkittiin elintarvikkeiden koostumustietopankin, Finelin avulla siltä osin kuin pystyttiin. Ruokien makua ja houkuttelevuutta arvioitiin asiakaskyselyiden avulla. Niistä selvisi, että ruoat ovat hyviä, mutta tempeä selvästi kuitenkin vielä vieroksutaan.

Projekti oli kaikkiaan onnistunut ja tavoitteisiin päästiin. Ruoat ovat maistuvia ja reseptit toimivia. Kehitysideana Palkuaiselle ehdotetaan valmiiksi paloitellun tempen myymistä suojakaasuun pakattuna sekä ravitsemuksellisen analyysin teettämistä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste