Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Saannon optimoinit kinkkutehtaalla

Nieminen, Marko (2013)

 
Avaa tiedosto
Nieminen_Marko.pdf (303.1Kt)
Lataukset: 


Nieminen, Marko
Turun ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013121221021
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoitus oli tehdä hävikin seurantajärjestelmä ja analysoida saatuja tuloksia. Saannolla on tärkeä rooli yrityksen taloudessa ja tuotteen laadussa. Tässä työssä keskityttiin taloudelliseen vaikutukseen. Liiallinen painohävikki tuotteessa on pois yrityksen myyntituloista, koska tuotteet hinnoitellaan painon mukaan.
Tuotteen saannon parantamiseen voidaan vaikuttaa prosessin eri vaiheissa. Yksi tärkeä osa on tietää lihan rakenne ja sen käyttäytyminen eri prosessin vaiheissa. Lihan vedensidonta on suurin syy liialliseen painohävikkiin. Vedensidontaa voidaan hallita tuotannon eri vaiheissa. Toinen tärkeä asia on laitteiden toimivuus ja oikeiden parametrien käyttö. Uunin ohjelmassa käytetään delta-t-keittoa, joka vähentää painohävikin syntyä kypsytyksessä. Näihin asioihin perehdytään tarkemmin teoriaosuudessa.
Opinnäytetyön kokeellinen osa suoritettiin yrityksen tiloissa. Jatkuvassa tuotanossa toimivaa hävikin seuranta järjestelmää yrityksellä ei ollut. Työ aloitettiin suunnittemalla toimiva ja helppokäyttöinen punnitus- ja kirjausmenetelmä. Kirjaus- ja laskujärjestelmä tehtiin excel taulukko-ohjelmalla. Ohjelma kerää tietoa eri tiedostoista ja laskee hävikin automaattisesti punnitustuloksista. Järjestelmän avulla saadan helposti tietoon hävikki ja siihen vaikuttavat tekijät.
Tuloksissa analysoitiin punnitustuloksia ja tutkittiin hävikkiin vaikuttavat tekijät. Työssä ei ehditty perehtyä tarkemmin saannon optimointiin. Tuloksista saatiin kuitenkin tietoa, kuinka eri vaiheet vaikuttavat hävikkiin. Esimerkiksi uunien, jäähdytystunnelien ja lihan laadun vaikutus. Ohjelman avulla saadaan hyvää tietoa hävikistä ja näin voidaan jatkossa parantaa saantoa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste