Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Vaikuttaako oppilasruokailun hinta asiakastyytyväisyyteen kouluruokailussa?

Heinonen, Jaana (2013)

 
Avaa tiedosto
Vaikuttaako oppilasruokailun hinta asiakastyytyvaisyyteen kouluruokailussa.pdf (854.2Kt)
Lataukset: 


Heinonen, Jaana
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013121721583
Tiivistelmä
Julkisen sektorin taloudellinen tilanne on tiukka. Talousarvioita laadittaessa mietitään tarkoin erilaisia säästämiskohteita, myös kouluruokailussa. Elintarvikkeiden hintojen ja kuljetuskustannusten noususta huolimatta ruokapalveluiden on valmistettava laadukasta ja ravitsemussuositukset täyttävää ruokaa opiskelijoille.

Opinnäytetyössä perehdyttiin vuosina 2010 – 2013 tehtyihin opinnäytetöihin, joissa oli tehty asiakastyytyväisyyskysely kouluruokailusta tietyn kaupungin koulujen oppilaille. Niissä oli tutkittu oppilaiden tyytyväisyyttä koululounaaseen. Opetushallituksen sivuilta löytyi raportti perusopetuksen käyttökustannuksista, josta oli laskettavissa jokaisen kaupungin oppilasruokailun hinta oppilasta kohden. Tutkimuksessa selvitettiin vastaajien tyytyväisyys tai tyytymättömyys ja vertailtiin sitä oppilasruokailun hintaan.

Pääsääntöisesti vastaajat olivat olleet tyytyväisiä kouluruokailuun. Vertailtaessa koululounaan hintaa asiakastyytyväisyyteen, yksiselitteistä tulosta ei saatu. Pirkkalassa oli pienin ateriahinta, 2.18 euroa, ja vastaajat olivat olleet tyytymättömiä. Tohmajärvellä oli käytettävissä 3.72 euroa, mutta oppilaat eivät osanneet sanoa mielipidettään kouluruokailusta. Tyytymättömiä olivat myös Kalajoen oppilaat, joiden lounashinta asettui vertailussa lähelle keskiarvoa.

Tutkituissa opinnäytetöissä korostuivat ruoan valmistuksessa käytettävä reseptiikka ja varsinkin ruoan maustaminen suhteessa asiakastyytyväisyyteen. Ruokapalveluiden tuleekin jatkuvasti tehdä tuotekehitystä reseptiikassa ja huomioida asiakkaiden kansainvälistyminen myös ruokien maustamisessa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste