Ravintola Captain Hookin kehityssuunnitelma
Flyktman, Virve (2009)
Flyktman, Virve
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912107566
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912107566
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää asiakkaiden mielipiteitä Jyväskylään avatusta ravintola Captain Hookista. Tarkemmin haluttiin selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä ravintolapalveluihin, tuotteisiin ja toimintaympäristöön.
Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena jyväskyläläisille nuorille. Sähköpostikyselyn tulosten perusteella monet tietävät Captain Hookista. Ravintolan ruoka ja palvelu saivat kehuja, mutta toisaalta jakoivat myös vastaajien mielipiteet kahtia. Asiakkailta saadun palautteen mukaan myös markkinoinnissa ja näkyvyyden parantamisessa on kehitettävää. Suurimmat puutteet kuitenkin löytyivät ruuasta, palvelusta ja ravintolamiljööstä.
Onnistuneen kehityssuunnitelman tavoitteena on saada ravintolan perusasiat toimimaan, mikä takaa asiakkaiden viihtymisen ravintolassa. Suunnitelmallisuus auttaa myös selviämään taantuman yli. Kehityssuunnitelmassa on keskitytty johtamiseen, henkilöstön palvelualttiuden parantamiseen, markkinoinnin kehittämiseen ja elämyksellisyyden luomiseen.
Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena jyväskyläläisille nuorille. Sähköpostikyselyn tulosten perusteella monet tietävät Captain Hookista. Ravintolan ruoka ja palvelu saivat kehuja, mutta toisaalta jakoivat myös vastaajien mielipiteet kahtia. Asiakkailta saadun palautteen mukaan myös markkinoinnissa ja näkyvyyden parantamisessa on kehitettävää. Suurimmat puutteet kuitenkin löytyivät ruuasta, palvelusta ja ravintolamiljööstä.
Onnistuneen kehityssuunnitelman tavoitteena on saada ravintolan perusasiat toimimaan, mikä takaa asiakkaiden viihtymisen ravintolassa. Suunnitelmallisuus auttaa myös selviämään taantuman yli. Kehityssuunnitelmassa on keskitytty johtamiseen, henkilöstön palvelualttiuden parantamiseen, markkinoinnin kehittämiseen ja elämyksellisyyden luomiseen.