Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tuotantokeittiön ja palvelukeittiöiden välisten tilauskäytäntöjen uudistaminen ja opastus

Reunamäki, Karita (2022)

 
Avaa tiedosto
Reunamaki_Karita.pdf (687.0Kt)
Lataukset: 


Reunamäki, Karita
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202202112349
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli tilauskäytänteiden uusiminen tuotanto- ja palvelukeittiöiden välillä. Työ tehtiin Pirkkalan kunnan ruokapalveluiden toimeksiantona ja työ tuli todelliseen tarpeeseen. Tarkoituksena oli parantaa Pirkkalan tuotanto- ja palvelukeittiöiden tilauskäytäntöjä. Tarkoituksena oli ensin tutustua sen nykytilanteeseen ja katsoa mitä haasteita se tuo tullessaan.

Tilauskäytäntöjen kehittämiseen otettiin mukaan Jamix- tuotannonohjusjärjestelmä, koska se oli jo Pirkkalassa käytössä tilaustoiminnassa ja reseptiikan tekemisessä. Mietittiin, miten sitä voidaan nykytilanteessa hyödyntää ja miten sen avulla myös jatkossa voitaisiin toimintaa tehostaa. Tilauskäytäntöjen digitalisoimisella päästäisiin eroon paperisista tilauskaavakkeista.

Opinnäytetyö toteutettiin kehittämistutkimuksena ja menetelmäksi valikoitui benchmarking. Benchmarking tehtiin puhelinhaastatteluna Nokian kaupungin palveluesimiehelle alkukartoitusta varten. Nokialla oli jo toteutettu vastaavanlainen kehitystyö. Heillä Jamix oli käytössä kokonaisvaltaisesti. Lisäksi hyödynnettiin Kangasalan kaupungin Jamix pääkäyttäjän asiantuntemusta ohjelmistojen tekemiseen. Lopuksi toteutettiin lomakekysely palveluvastaaville ja avoinhaastattelu palveluesimiehelle, joissa kartoitettiin projektin onnistumista.

Lopputuloksena saatiin toimiva tilauskäytäntö kahden tuotantokeittiön ja palvelukeittiöiden välille. Samalla saatiin hyvää tietoa, miten Jamix- ohjelmaa voidaan jatkossakin lisää hyödyntää Pirkkalan kunnan ruokapalveluissa. Tämä kehitystyö oli onnistunut kokonaisuus.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste