Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Messuohjeistuksen laatiminen Mauste-Sallinen Oy:lle

Mäki-Mantila, Tiina (2014)

 
Avaa tiedosto
makimantila_tiina.pdf (5.917Mt)
Lataukset: 


Mäki-Mantila, Tiina
Hämeen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403052866
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia tiivis messuohjeistus, sillä työn toimeksiantaja käy näytteilleasettajana messuilla useita kertoja vuodessa, mutta selvää messuohjeistusta ei ole koskaan laadittu. Työ on toteutettu tutkimuksellisen kehittämistyön periaatteiden mukaisesti ja kokonaisuus muodostuu raportista sekä tuotoksesta. Työelämälähtöisessä prosessissa toisena osapuolena toiminut Mauste-Sallinen Oy toimii mausteiden ja elintarvikeraaka-aineiden tuonnin, valmistuksen, pakkauksen sekä myynnin parissa.

Päätavoitteena oli messuohjeistuksen laatiminen Gastro Helsinki –messuille. Tapahtuma on Suomen suurin Horeca-alan ammattitapahtuma,joka kerää näytteilleasettajia ja vieraita useasta eri maasta.Taka-ajatuksena oli kuitenkin, että Mauste-Sallinen Oy pystyy hyödyntämään syntynyttä
messuohjeistusta myös tulevilla muilla messuilla.

Työn teoreettinen viitekehys rakentuu tapahtumamarkkinoinnin eri osa-alueista, joita käsitellään Ennakkosuunnittelu-, Messuosallistuminen- ja Jälkiseuranta-pääluvuissa. Opinnäytetyössä hyödynnettiin alalta löytyvää kirjallisuutta ja julkaisuja, monipuolisia nettisivuja, konsultatiivisia
haastatteluja, benchmarkingia, tilasto- ja tutkimustietoa sekä omia ja muiden yrityksessä työskentelevien ihmisten kokemuksia messujärjestelyistä. Näiden tietojen perusteella laadittiin opinnäytetyöprosessin tuotos, messuohjeistus Gastro Helsinki –messuille.

Opinnäytetyöprosessin aikana todettiin, että messujen järjestämiseen liittyvän suuren tietomäärän supistaminen toimivaksi kokonaisuudeksi osoittautui suurimmaksi haasteeksi. Valmistunut messuohjeistus kuitenkin sisältää tiiviissä muodossa ohjeistuksen niin messujen suunnitteluun, messuilla tapahtuvaan toimintaan kuin myös messujen jälkihoitoon liittyviin asioihin. Tuotoksen tärkein ominaisuus toimeksiantavalle yritykselle oli sen hyödynnettävyys omaan toimintaan, eikä niinkään ulkoasu, sillä ohjeistus tulee vain yrityksen sisäiseen käyttöön.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste