Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Luomu Hämeen maatalouden sidosryhmissä

Kokkola, Lauri (2014)

 
Avaa tiedosto
Kokkola_Lauri.pdf (989.7Kt)
Lataukset: 


Kokkola, Lauri
Hämeen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201404033816
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tarkoituksena oli etsiä syitä siihen, miksi Hämeessä luomutuotantoa on niin vähän muuhun Suomeen verrattuna. Tämän tiedon avulla Hämeen alueen luomutuotannon tilaa voisi kehittää parempaan suuntaan. Työn toimeksiantajana toimi HAMK/Huomisen Osaajat.

Syiden selvittämiseksi Hämeen alueella toimiville maatalouden sidosryhmille lähetettiin verkkokysely. Kysely toteutettiin käyttämällä Webropol-palvelua. Kohderyhmään kuului henkilöitä neuvonnasta, koulutuksesta, tutkimuksesta, edunvalvontajärjestöistä, elintarviketeollisuudesta, kauppa- ja panosteollisuudesta sekä maatalousviranomaisia.

Työn teoriaosa koostui Hämeen alueen kuvauksesta, missä kerrotaan hieman Hämeen alueen muutoksista ja nykytilanteesta maatalouden kannalta. Tärkeä rooli luomutuotannon lisäämisessä on Euroopan Unionin sekä valtakunnallisella tasolla Suomen hallituksen laatima luomustrategia, joka tähtää luomutuotteiden tuottamisen ja käytön lisäämiseen. Teoriaosassa kerrotaan myös luomutuotteiden tämän hetkisistä markkinoista ja niiden kehittymisestä.

Päätuloksina kyselystä selvisi, että luomutuotannon vähäisyyteen vaikuttavat Hämeessä vallitsevat asenteet sekä karjatalouden vähäisyys. Myös tällä hetkellä toimivien luomutuottajien pieni määrä vaikuttaa siihen, että uusia luomutuottajia ei ole aloittanut viime vuosina. Luomutuotannon lisäämiseksi Hämeessä pitäisi kehittää viljelijöiden välistä sekä viljelijöiden ja sidosryhmäläisten välistä yhteistyötä. Myös asenteiden tulisi muuttua ennakkoluulottomammiksi ja avoimemmiksi luomutuotannon suhteen. Vanhasta luopuminen ja uusien toimintatapojen oppiminen ja omaksuminen on tuottajille vaikeaa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste