Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ikääntyneiden hyvä ravitsemus : kehittämispäivä Ruskakodin sairaanhoitajille

Kivistö, Laura (2020)

 
Avaa tiedosto
kivisto_laura.pdf (1.472Mt)
Lataukset: 


Kivistö, Laura
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202204054533
Tiivistelmä
Ikääntyneiden ravitsemus on ajankohtainen ja tärkeä aihe, koska ikääntyneiden määrä väestössä lisääntyy koko ajan. Tutkimuksissa on todettu, että vajaaravitsemuksen riski kasvaa ikääntymisen, toimintakyvyn laskun ja erilaisten sairauksien myötä. Hoitohenkilöstön merkitys hyvän ravitsemuksen toteutumisessa, seurannasta ja arvioinnista korostuvat ikääntyneiden määrän lisääntyessä ja toimintakyvyn heikentyessä.

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on toteuttaa kehittämispäivä ikääntyneiden hyvästä ravitsemuksesta Ruskakodin sairaanhoitajille. Tavoitteena oli lisätä henkilökunnan tietoutta ja osaamista ikääntyneiden hyvästä ravitsemuksesta, erilaisten tekijöiden vaikutuksesta ravitsemukseen sekä keinoista ravitsemuksen seurantaan, arviointiin ja korjaamiseen. Hyödyksi kehittämispäivässä käytettiin myös alan asiantuntijoiden pitämiä luentoja aiheesta.

Kehittämispäivän sisältö toteutettiin vastaamaan opinnäytetyön tarpeita. Toimeksiantajan toiveena oli, että kehittämispäivän sisällöstä tulisi mahdollisimman monipuolinen ja selkeä, ja kehittämispäivän suunnittelussa myös tähän pyrittiin vastaamaan. Saadun palautteen mukaan osallistujat kokivat kehittämispäivän monipuolisena ja ammattitaitoa kehittävänä. Kehittämispäivän myötä henkilökunnan osaaminen ja tietous ikääntyneiden hyvästä ravitsemuksesta lisääntyi sekä konkreettisia, arkipäiväisiä keinoja ravitsemuksen tehostamiseen osattiin ottaa työyhteisössä käyttöön. Tulevaisuudessa vastaavanlaisia kehittämispäiviä toivottiin lisää ja jokaisen ammattiryhmän hyödynnettäväksi.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste