Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Digitaalinen perehdyttäminen maahanmuuttajaistaustaisille ruokapalvelun työntekijöille

Kopli, Reelika (2022)

 
Avaa tiedosto
Kopli_Reelika.pdf (1.673Mt)
Lataukset: 


Kopli, Reelika
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202204074721
Tiivistelmä
Digitalisaation kehittyminen ja työvoimapula ovat nykypäivänä tärkeitä palvelualoilla. Digitalisaation hyödyntäminen on hyvä mahdollisuus edistää ruokapalvelualalla perehdytysprosesseja ja työnopastusta. Opinnäytetyön tavoite oli tuottaa digitaalista perehdytysmateriaalia hankkeessa mukana olevalle yritysyhteistyökumppanille. Digitaalisen perehdytysmateriaalin tarkoitus oli myös tuottavuuden parantaminen ruokapalvelualalla. Opinnäytetyön tutkimuskysymys oli selvittää digitaalisen perehdytyksen mahdollisuuksia maahanmuuttajaistaustaisille ruokapalvelutyöntekijöille. Alakysymysten avulla rajattiin opinnäytetyön kokonaisuus; onko ruokapalvelualalla digitaalinen perehdyttäminen ajankohtaista ja miten voisi parantaa ulkomaalaisilla työntekijöille perehdytystä.
Opinnäytetyön tutkimusmenetelmä oli laadullinen tutkimus eli kvalitatiivinen. Kvalitatiivisen tutkimusmenetelmän kautta sai syvällisemmän näkemykseen ilmiöstä. Tutkimusmenetelmänä suoritettiin teemahaastattelut maahanmuuttajaistaustaisille ruokapalvelutyöntekijöille. Haastattelujen tarkoitus oli tutkia ulkomaalaisten ruokapalvelutyöntekijöiden suoriutumista alalla. Alkukartoituksen jälkeen aloitettiin digitaalisen perehdytyksen tuottaminen hankkeessa mukana olevalle yritysyhteistyökumppanille.
Teemahaastattelun tulosten perusteella selvisi, että digitaalisten välineiden käyttö oli hyödyllistä maahanmuuttajaistaustaisille ruokapalvelun työntekijöille. Ulkomaalaisten ruokapalvelualan työntekijöiden perehdytys on digitaalisten välineiden avulla sujuvampaa ja auttaa säästämään työaikaa. Digitaalisia välineitä ovat esimerkiksi videoiden tuottaminen perehdytyksessä ja työnopastuksessa. Tulosten perusteella videot ovat hyödyllisiä työkaluja perehdytyksessä ruokapalvelualalla. Videot ovat tukemassa työelämää ja nopeuttavat oppimista.
 
The development of digitalisation and labour shortages are important matters in the service sector today. Utilisation of digitalisation provides a good opportunity to improve induction processes and job instruction training in the food service industry.
The aim of the thesis was to produce digital induction material for the business cooperation partner of the project. The purpose of the digital induction material was also to improve productivity in the food service industry.
The key question of the thesis was to ascertain the success of food service workers with an immigrant background in the field through digital orientation. Sub-questions were used to delineate the totality of the thesis: is digital induction relevant in the food service industry and how induction could be improved for foreign workers.
The research method of the thesis was qualitative research. Through a qualitative research method, a deeper view of the phenomenon was gained. As a research method, thematic interviews were conducted with food service workers with an immigrant background.
The purpose of the interviews was to study the success of foreign food service workers in the sector. After the initial mapping, the production of digital induction material for the business partner of the project was started.
The results of the thematic interview revealed that the use of digital tools was constructive for food service workers with an immigrant background. Induction of foreign food service workers is more efficient with digital tools and thus enables optimisation of time.
Digital tools in the food service industry include, for example, the production of videos for induction and job instruction training. Based on the results, the videos are, for example, tools for induction in the food service industry. Videos endorse working life and accelerate learning.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste