Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Omavalvontasuunnitelma Vierumäki Sports Oy

Keijama, Henna (2022)

 
Avaa tiedosto
Keijama_Henna.pdf (262.2Kt)
Lataukset: 


Keijama, Henna
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202204286388
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön päätavoitteena on tuottaa Vierumäki Sports Oy:lle ravintolamaailma Fennadan omavalvontasuunnitelma ja virallista suunnitelmaa vapaamuotoisempi kuvallinen versio. Kuvallista versiota on tarkoitus käyttää uusien työntekijöiden perehdytyksen tukena. Alatavoitteita ovat kriittisten pisteiden tunnistaminen ja tärkeimpien omavalvontatoimenpiteiden kuvaaminen. Toimeksianto annettiin Vierumäellä syyskuussa 2021.

Opinnäytetyön aiheen rajaaminen tapahtuu suoraan toimeksiantajan tekemän toimeksiannon pohjalta. Toiminnallinen osuus sisältää tarkempien raamien mukaan tehdyn virallisen omavalvontasuunnitelman ja kuvallisen version.

Omavalvonnalla tarkoitetaan elintarvikealalla tehtävää hygienian valvontaa ja tuotteiden
laadun seurantaa. Osana omavalvontaa on omavalvontasuunnitelma. Jokaisen toimijan on
tehtävä omavalvontasuunnitelma, joka koostuu hyvistä hygieniakäytännöistä ja elintarviketurvallisuusohjeista.

Omavalvonnan tavoitteena on siis pyrkiä kartoittamaan elintarvikehuoneistossa elintarviketurvallisuuteen liittyvät riskit ja miten riskien syntyminen voidaan minimoida. Riskit voidaan jakaa fysikaalisiin, kemiallisiin ja mikrobiologisiin vaaroihin. Näiden riskien kartoittamisessa voidaan hyödyntää HACCP-järjestelmää.

Ravintolamaailma Fennadassa on käytössä Fredman Chefstein -järjestelmä. Digitaalinen
Fredman Chefstein-palvelu on tehty tukemaan keittiön toimintaa. Muokkautuvan käyttöliittymän avulla pystytään digitalisoimaan manuaalisia työvaiheita, kuten hygienian ja ruokahävikin seurannan ammattikeittiöissä.

Työ on produktityö, jossa lopputuloksena syntyy Vierumäki Sports Oy:n ravintolamaailma
Fennadan omavalvontasuunnitelma, sekä kuvallinen versio sen pohjalta. Työn tekeminen
alkoi produktien suunnittelulla ja toteuttamisella. Opinnäytetyön raportin kirjoittaminen alkoi vasta kun produktit olivat valmiit helmikuussa 2022.

Valmiit produktit esitettiin toimeksiantajalle maaliskuussa 2022 ja opinnäytetyö valmistui lopullisesti huhtikuussa 2022.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste