Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintola-alan yrityksen johdon raportoinnin kehittäminen

Wollsten, Erica (2022)

Avaa tiedosto
Wollsten_Erica.pdf (680.5Kt)
Lataukset: 


Wollsten, Erica
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205037038
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, millainen johdon raportointi tukee yrityksen johdon päätöksentekoa ja toimintaa parhaiten. Työ tehtiin toimeksiantona ravintola-alalla toimivalle sesonkiluonteiselle pk-yritykselle, jonka näkökulmasta kyseistä tutkimusongelmaa lähestyttiin. Opinnäytetyö selvitti toimeksiantajayrityksen johdon raportoinnin tilannetta ja loi kehitysehdotuksia sen parantamiseksi.
Opinnäytetyö on tutkimustyyppinen ja se toteutettiin kvalitatiivisen, eli laadullisen tutkimuksen keinoin. Työn teoriaosuudessa perehdyttiin johdon raportointiin käsitellen yrityksen laskentatoimea, sen raportointia, tilinpäätösanalyysiä ja talouden tunnuslukuja. Toimeksiantajayrityksen luonteen ja sen johtoryhmän toiveiden vuoksi opinnäytetyön painopiste johdon raportoinnin käsittelyssä oli kausi- ja kuukausiraportoinnissa sekä tavoitteiden ja toiminnan seuraamisessa. Tutkimuksen aineistonkeruumenetelmänä hyödynnettiin teemahaastattelua. Toimeksiantajayrityksen johtoryhmän henkilöitä haastateltiin koskien yrityksen johdon raportointia.
Työ loi kehitysehdotuksia toimeksiantajayrityksen johdon raportoinnin parantamiseksi. Kehitysehdotukset perustuivat teoriaosuudessa esille tuotuun tietoon ja haastatteluista saatuun informaatioon. Kehitysehdotusten lisäksi, työn tuotoksena syntyi tunnuslukujen laskemista varten Excel-kaavapohja, jota toimeksiantajayritys voi jatkossa hyödyntää johdon raportoinnissaan.
Työssä todettiin, että onnistuneeseen johdon raportointiin vaikuttaa monta tekijää. Raporttien tulee kuitenkin olla juuri kyseiselle yritykselle suunniteltuja, tarkkoja, ajantasaisia ja informatiivisia. Toimeksiantajayritykselle luodut kehitysehdotukset koostuvat kuukausiraportointiin hyödynnettävistä tiivistetyistä tunnuslukuanalyyseistä ja tilikausikohtaisesti tehtävästä laajemmasta tilinpäätösanalyysistä. Molemmissa analyyseissä hyödynnetään ravintola-alan yrityksille sopivia talouden tunnuslukuja. Työssä syntyneet kehitysehdotukset keskittyvät toiminnan ja tavoitteiden seuraamiseen. Kehitysehdotuksiin valitut tunnusluvut käsittelevät yrityksen kustannusten hallintaa, asiakkaita sekä yrityksen talouden näkökulmasta kannattavuutta, vakavaraisuutta ja maksuvalmiutta.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste