Foodwest Oy:n elintarviketuotantolaitoksen perehdyttämisprosessin kehittäminen
Ruuttula, Sanni (2022)
Ruuttula, Sanni
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205108351
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205108351
Tiivistelmä
Laadukkaalla perehdyttämisellä yritys varmistaa turvallisen ja hyvinvoivan työympäristön ja -yhteisön sekä edistää tehokkuutta ja toimivuutta. Tämän työn tavoitteena oli luoda yritykselle monipuolinen, suunnitelmallinen, muutosta kestävä ja helposti päivitettävä perehdytysprosessi, jonka avulla varmistetaan henkilöstön paras mahdollinen oppiminen ja sopeutuminen työhön ja työympäristöön. Tavoitteiden saavuttamiseksi työssä selvitettiin perehdytysprosessin nykytila tutustumalla materiaaleihin, havainnoimalla prosessia sekä haastattelemalla työntekijöitä.
Nykytilaselvityksen perusteella perehdytysprosessia oli tarpeen selkeyttää ja yhtenäistää. Perehdytysprosessiin oli tarpeen lisätä vaiheita ja päivittää olemassa olevia perehdytysmateriaaleja. Lisäksi havaittiin tarve selvittää työntekijöiden osaamista eri osa-alueilla.
Suurimpana muutoksena prosessiin kehitettiin sähköinen osaamistesti ja itsearviointi, jolla voidaan jatkossa selvittää työntekijöiden osaamista työ- ja elintarviketurvallisuuden osalta. Muina uudistuksina perehdyttämisprosessiin lisättiin tervetuloviesti uudelle työntekijälle sekä perehdytyksen loppukeskustelu. Perehdytyksen tueksi laadittiin lisäksi perehdyttäjän muistilista, jonka avulla varmistetaan, että jokaisen uuden työntekijän osalta suoritetaan samat perehdyttämisen vaiheet.
Työn lopputuloksena on ajantasainen, yhtenäisempi ja vakiintuneempi perehdytysprosessi. Kokonaisuudessaan uudistetun perehdytysprosessin materiaali on helposti päivitettävissä ja muokattavissa tarpeen mukaan. Uudistukset edistävät tuotantolaitoksen toiminnan laatua ja mahdollistavat sen kehittämisen jatkossakin.
Osa opinnäytetyön liitteistä on jätetty julkaisematta, sillä ne sisältävät liike- ja ammattisalaisuuksia.
Nykytilaselvityksen perusteella perehdytysprosessia oli tarpeen selkeyttää ja yhtenäistää. Perehdytysprosessiin oli tarpeen lisätä vaiheita ja päivittää olemassa olevia perehdytysmateriaaleja. Lisäksi havaittiin tarve selvittää työntekijöiden osaamista eri osa-alueilla.
Suurimpana muutoksena prosessiin kehitettiin sähköinen osaamistesti ja itsearviointi, jolla voidaan jatkossa selvittää työntekijöiden osaamista työ- ja elintarviketurvallisuuden osalta. Muina uudistuksina perehdyttämisprosessiin lisättiin tervetuloviesti uudelle työntekijälle sekä perehdytyksen loppukeskustelu. Perehdytyksen tueksi laadittiin lisäksi perehdyttäjän muistilista, jonka avulla varmistetaan, että jokaisen uuden työntekijän osalta suoritetaan samat perehdyttämisen vaiheet.
Työn lopputuloksena on ajantasainen, yhtenäisempi ja vakiintuneempi perehdytysprosessi. Kokonaisuudessaan uudistetun perehdytysprosessin materiaali on helposti päivitettävissä ja muokattavissa tarpeen mukaan. Uudistukset edistävät tuotantolaitoksen toiminnan laatua ja mahdollistavat sen kehittämisen jatkossakin.
Osa opinnäytetyön liitteistä on jätetty julkaisematta, sillä ne sisältävät liike- ja ammattisalaisuuksia.